Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

CSDD un Valsts policija saņem riteņbraucēju atzinību

Romāns Meļņiks, 21.01.2011. 14:34

Atzīstot par nozīmīgu CSDD un Valsts policijas ieguldījumu drošas velosatiksmes attīstībā aizvadītajā gadā, Latvijas Riteņbraucēju apvienība ceturtdien, 20.janvārī atzinības rakstus pasniedza CSDD direktoram Andrim Lukstiņam un Valsts policijas priekšnieka vietniekam, Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam ģenerālim Intam Ķuzim.
CSDD un Valsts policija saņem riteņbraucēju atzinību

Pagājušajā gadā CSDD ir izveidots velosipēdu reģistrs, kas ir ļoti būtisks priekšnoteikums velosipēdu zādzību skaita samazināšanā. Direkcija arī aktīvi iesaistās satiksmes dalībnieku informēšanā par velosatiksmi, jauno riteņbraucēju apmācībā un normatīvo aktu pilnveidošanā. Tuvākajā laikā CSDD gatavojas rosināt vairākas izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos ar mērķi padarīt drošāku velosatiksmi, tostarp atceļot aizliegumu riteņbraucējiem šķērsot gājēju pārejas regulētajos krustojumos.

Valsts policija pēdējā gada laikā būtiski mainījusi savu attieksmi pret velosipēdu zādzībām, katrs zādzību gadījums tiek rūpīgi izmeklēts. Riteņbraucēju atzinības raksta pasniegšanas pasākuma laikā Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis informēja Latvijas Riteņbraucēju apvienību par to, ka aizvadītā gada nogalē tiesa piespriedusi sodus pirmajiem Valsts policijas pieķertajiem velosipēdu zagļiem.

Latvijas Riteņbraucēju apvienības dibinātāji ir Latvijas Veclaiku divriteņu klubs, biedrība VERT, Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība, SIA "Velokurjers", Latvijas Velo informācijas centrs un Latvijas velotūrisma asociācija. Apvienības mērķis ir ikdienas un tūrisma riteņbraukšanas kā satiksmē ērtas, ekonomiskas, veselīgas un videi draudzīgas pārvietošanās attīstība Latvijā. Vairāk informācijas par apvienību mājas lapā www.divritenis.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV