Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Izdota grāmata par Latvijas pensiju sistēmu

Apgāda "Zvaigzne ABC" Reklāmas daļa, 28.04.2011. 12:08

Apgāds "Zvaigzne ABC" laidis klajā ekonomikas zinātņu doktora Edgara Voļska grāmatu "Pensiju sistēmas darbības pamatnostādnes". Grāmatai ievadvārdus sarakstījusi Labklājības ministre Ilona Jurševska.
Izdota grāmata par Latvijas pensiju sistēmu

Analizējot dažādu valstu pieredzi, autors ir nonācis pie secinājuma, ka pastāvošā Latvijas pensiju sistēma ir progresīva un ilgtermiņā finansiāli stabila, un to var uzskatīt par vienu no modernākajām pasaulē. Taču reformēto Latvijas pensiju sistēmu nevar nosaukt par progresīvu attiecībā uz pensijas vecuma iedzīvotājiem (1. pensiju līmeņa dalībniekiem). Pastāvošais likumu un normatīvo aktu kopums, kā arī netaisnīgi izstrādātā pensiju aprēķina metodoloģija rada situāciju, ka pensionāru vairākums saņem zemas vecuma pensijas.

Savukārt Labklājības ministre Ilona Jurševska norāda, ka "Edgara Voļska grāmata sniedz iespēju padziļināti iepazīties ar Latvijas reformētās pensiju sistēmas uzbūvi un elementiem. Tajā sniegti praktiski piemēri gan par pensiju aprēķināšanas metodoloģiju Latvijā, gan par sagaidāmo pensijas apmēru nākotnē."

Edgars Voļskis ir autors vairākiem zinātniskiem rakstiem un akadēmiskiem pētījumiem par sociālās apdrošināšanas sistēmas tendencēm Latvijā un pasaulē. Viņš ir ieguvis ekonomikas zinātņu doktora grādu, pētot Latvijas pensiju sistēmas pilnveidošanas iespējas un to ietekmi uz Latvijas tautsaimniecības izaugsmi. Savu profesionālo darba gaitu laikā viņš vairākus gadus strādājis Centrāleiropas un NVS valstīs.

Grāmata tapusi ar Labklājības ministrijas finansiālu atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV