Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgas svētkos Alberta ielā pirmo reizi būs Jūgendstila pilsētas būvēšanas meistardarbnīca

Indra Vilde, 05.08.2011. 10:01

Jau par tradīciju kļuvušie jūgendstila svētki "Pirms 100 gadiem Albert' ielā" šogad organiski iekļaujas Rīgas 810 gadu svētku koncepcijā "Dzīvā Rīga". Tikpat tradicionāla ir rīdzinieku un pilsētas viesu aktīva līdzdarbošanās Alberta ielas meistardarbnīcās - porcelāna apgleznošanas, krāsaino smilšu, cepuru darināšanas un citās.

20.augustā Jūgendstila pilsētas būvēšanas meistardarbnīcā katrs svētku apmeklētājs, uzzīmējot savu "sapņu māju", varēs piedalīties "pilsētas būvēšanā" un garākās Rīgas ielas veidošanā. Iespējams, kopīgiem spēkiem svētku apmeklētāji uzstādīs savdabīgu garākās ielas rekordu! Darbnīcu vadīs arhitekti, viņiem palīdzēs mācekļi - mākslinieki. Pie teltīs izvietotajiem galdiem, uz kuriem atradīsies krāsas, zīmuļi, krāsainais papīrs, dekoru šabloni, varēs uzzīmēt, izkrāsot, izgriezt māju, kā arī piestiprināt to pie lielā papīra ruļļa, papildinot garāko ielu, ko visi kopīgi veidos visas dienas garumā.

Ja nebūs iespēja paviesoties Rīgas svētkos "Pirms 100 gadiem Albert' ielā" Jūgendstila pilsētas būvēšanas meistardarbnīcā, tad zīmējiet savu sapņu māju tūlīt. Ikviens tiek aicināts uzzīmēt māju uz A4 (21 cm x 30 cm) vai A3 (30 cm x 42 cm) formāta papīra lapas un izgrieziet to, katras mājas rota ir interesantas detaļas un dekori, tie var būt jūgendstila vai pašu izdomāti - ļaujiet vaļu savai fantāzijai! Izkrāsojiet savu "sapņu māju" ar krāsām, krāsainiem zīmuļiem vai flomāsteriem, izmantojiet dažādu krāsu un faktūru aplikāciju materiālu, bet izvairieties no izteikti telpiskiem dekoriem vai detaļām. Neaizmirstiet autogrāfu - mājas labajā apakšējā stūrī vai zīmējuma otrā pusē. Atsūtiet savu "sapņu māju" pa pastu vai atnesiet to uz Rīgas Jūgendstila muzeju, Alberta ielā 12 un Jūsu atsūtītās mājas 20.augustā piestiprināsim pie Rīgas garākās ielas maketa.

Kā jau ziņots, Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19.augusta līdz 21.augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi. Visi laipni aicināti uz lielkoncertu Mežaparkā "Meistars. Dziesma. Leģenda.", uz trešajiem Rīgas dejotāju svētkiem Ķīpsalā, uz Pasaules līmeņa sporta aviācijas sacensībām (EAF RIGA/FAI-2011), uz grupas "BI2" Diānas Arbeņinas un grupas "Nočnije Snaiperi" koncertu "Arēnā Rīga", kā arī varēs piedalīties un līdzdarboties ielu svētkos un apmeklēt tradicionālos un jaunizveidotos pasākumus 11.novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

Rīgas dome pateicas Rīgas svētku organizēšanas sadarbības partneriem - Rīgas Brīvostas pārvaldei, nodibinājumam "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs", AS "Rietumu Banka", Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai "BT1".

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv - tagad arī angļu un krievu valodā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV