Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Par dzīvesstāstu, biogrāfiju un mutvārdu vēsturi spriedīs Latvijas un ārvalstu pētnieki

EasyGet.lv, 28.03.2012. 10:56

29. un 30. martā Rīgā norisināsies starptautiska mutvārdu vēstures konference „Mutvārdu vēsture: dialogs ar sabiedrību". Konferenci organizē Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte sadarbībā ar Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūtu, informē Latvijas Universitātes Preses centrs.

Konference veltīta biogrāfiju, dzīvesstāstu, mutvārdu vēstures dialogam ar sabiedrību, pievēršot uzmanību sabiedrības iesaistei pētniecības procesā – no avotu tapšanas līdz atpakaļ saitei ar sabiedrību, daloties pētījumu rezultātos. Uzmanība tiks pievērsta mutvārdu vēstures pētnieku dialogam ar izceļotāju kopienām – gan dialogam kopienu dalībnieku starpā, gan kopienas dialogam ar mītnes zemi un ar izcelsmes valsti.

Līdztekus konferencē tiks skarti jautājumi arī par pētnieku ētiku, par mutvārdu vēstures metodoloģiju un pieeju aktuālu un sociāli jutīgu, kulturāli nozīmīgu problēmu pētījumos, kā arī par inovatīvām publikācijām un projektiem dialogā ar sabiedrību.

Konferencē lekcijas sniegs vairākas mutvārdu vēstures jomā pazīstamas autoritātes: savu dalību konferencē apstiprinājusi Inta Gāle-Kārpentere (Inta Gale-Carpenter) no Indiānas Universitātes Blūmingtonā (ASV) un Roberts Millers (Robert Miller) no Kvīnsas Universitātes Belfāstā (Ziemeļīrija). Saņemti vairāk nekā 30 referātu pieteikumi, tai skaitā no pētniekiem Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Polijā, Apvienotajā Karalistē, Vācijā un Lapzemē.

Konferencē ar Baltijas -Vācijas Augstskolu biroja atbalstu piedalīsies arī Dr. Tomass Loers (Thomas Loer), kurš sniegs priekšlasījumu par objektīvās hermeneitikas metodi plašāku lietojumu sabiedrisko procesu analīzē.

Konferences programma, darba kārtība un norises vietas atrodamas LU FSI mājas lapā: http://www.fsi.lu.lv/?sadala=1&id=218.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV