Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

„Zinātnes kafejnīcā" eksperti stāstīs par heraldiku

EasyGet.lv, 15.05.2012. 12:53

17. maijā plkst. 18.00 Latvijas Universitātes (LU) kafejnīcā Raiņa bulvārī 19 tiek organizēts "Zinātnes kafejnīcas" pasākums, kas šoreiz būs veltīts vēsturei par tēmu „Heraldika", informē LU Preses centrs. Pasākums tiešraidē būs skatāms LU portālā www.lu.lv.
„Zinātnes kafejnīcā" eksperti stāstīs par heraldiku

Heraldika ir vēstures palīgdisciplīna, kas pēta ģerboņus kā vēstures avotu. Kā zinātnes disciplīna ar reglamentētu metodoloģiju, struktūru un terminoloģiju heraldika izveidojās XIX gadsimta otrajā pusē.

LU Vēstures un filozofijas fakultātes Arheoloģijas un vēstures palīgzinātņu katedras asociētais profesors Dr. Armands Vijups sniegs ievadu par heraldiku. Par ģerboņiem monētās pastāstīs Latvijas Nacionālā vēstures muzeja numismāte, vairāku grāmatu autore Dr. Kristīne Ducmane. Cēsu Vēstures un mākslas muzeja galvenais speciālists Dr. Tālis Pumpuriņš ir autors grāmatai par Latvijas valsts karoga vēsturi un publikācijām par civilās heraldikas jautājumiem. Klātesošos viņš iepazīstinās ar Baltijas valstu karogu vēstures un Latvijas kultūrvēsturisko apgabalu ģerbonu tapšanas mazāk zināmiem faktiem. Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece Ramona Umblija stāstīs kā darbojas Heraldikas komisija un cik daudz jaunu gerboņu tiek iesniegti un akceptēti mūsu valstī.

Pasākumu vadīs Dr. Juris Šteinbergs.

"Zinātnes kafejnīcas" mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu un noskaidrot līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par vēsturisku simbolu tēmu.

Visas kafejnīcas sākas uzreiz pēc 18:00. Pirmajiem 50 dalībniekiem sulas glāze bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV