Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Radītmāksla tiksies ar pētītmākslu

EasyGet.lv, 01.03.2013. 11:19

Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžā otrdien, 5.martā, Baltajā zālē plkst. 14:00-17:30 notiks LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu pētniecisko darbu lasījumi „Radītmāksla-pētītmāksla”, informē koledžas pārstāve Evita Zaķe. Lasījumos piedalīsies LKA Latvijas Kultūras koledžas, Latvijas Kultūras akadēmijas, RISEBA, LU studenti, kā arī Rakstniecības un mūzikas muzeja pārstāvji.

Lasījumu mērķis ir dot iespēju studentiem iepazīstināt plašāku auditoriju ar savu pētniecisko darbu rezultātiem, kā arī raisīt diskusijas par to, cik lielā mērā radošas nozares pārstāvim, piemēram, kultūras menedžerim, nepieciešama pētniecība. Ko topošam kultūras menedžerim var sniegt pētnieciskās prasmes? Varbūt pietiek ar iedvesmu, oriģinālu ideju un labām organizatoriskajām prasmēm?

Lasījumu dalībnieki un referātu tēmas lieliski apliecina, ka radoša profesija un pētniecība ir ne tikai savienojami jēdzieni, bet to savstarpējā simbiozē var dzimt arī jauni kultūras produkti un idejas.

Lasījumu programmu atklās LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu izveidotais video klips par studentu pētniecisko dzīvi.

Pirmā daļa būs vairāk veltīta kultūras menedžmenta, reklāmas un sabiedrisko attiecību jautājumiem, vispārīgam radošas personības stāvokļa raksturojumam, kā arī praktiskiem piemēriem, kā pētījumus var izmantot kultūras pasākuma veidošanā. Latvijas Kultūras akadēmijas studenti iepazīstinās ar to, kāda bijusi radošo personu situācija Latvijā 2012.gadā, kā arī ar kādām problēmām kultūras mārketingā sastapies nesen atvērtais Kaņepes kultūras centrs. RISEBA studenti stāstīs par stereotipu nozīme Svarovska zīmola uztverē un uzmanības piesaistīšanas paņēmieniem Radio SWH reklāmās. Rakstniecības un mūzikas muzeja pārstāve dalīsies pieredzē, kā pētījums var kalpot veiksmīga kultūras pasākuma izveidei.

Otrajā daļā uzstāsies LKA Latvijas Kultūras koledžas kultūras menedžmenta studenti, kuru pētījumi lielākoties saistīti ar viņu izvēlēto specializāciju, kā režija, fotogrāfija, mūzikas menedžments un sarīkojumu vadība, tēmām. Būs iespējams dzirdēt to, kādi secinājumi gūti, analizējot jauniešu attieksmi pret improvizācijas teātriem Latvijā, Ventspilnieku un Ventspils viesu attieksmi pret valūtu venti, portālu "draugiem.lv" lietotāju izjūtas, publiskojot personiskus attēlus un saņemot vērtējumu par tiem. Tiks aplūkoti arī post-hardcore stila izplatību veicinošie faktori Latvijā, bezmiega ietekme uz darba kvalitāti un etaloni, pēc kuriem studenti-sarīkojumu vadītāji vadās sava tēla izveidē.

Lasījumos organizē LKA Latvijas Kultūras koledža, atbalsta niceplace.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV