Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Radio 101 pārtrauc skanēt

Easyget.lv, 14.05.2013. 09:23 | komentāri (3)

Šodien pēc gandrīz trīs gadu darbības pārtrauc raidīt nesen īpašniekus mainījusī radiostacija Radio 101
Radio 101 pārtrauc skanēt

Radiostacijas viļņos valda klusums, savukārt interneta mājas lapa kļuvusi neaktīva.

"Pēc gandrīz divu nedēļu gara dīdžeju lokauta, kas sākās līdz ar “Radio 101″ veiksmīgu pārdošanas fakta apstiprināšanu SIA KPMG Baltics organizētajā izsolē, radio šodien visbeidzot ir apklususi mūzika. Uz visiem laikiem… Šobrīd ir skaidrs, ka Radio 101″ jaunā īpašnieka radio iegādes motīvi nav bijuši saistīti ar jebkādu interesi par radiobiznesu. Ar ko tie ir saistīti? To es nezinu. To varbūt kādreiz izpētīs žurnāls “Ir” vai “Re:Baltica”," savā blogā raksta bijušās radiostacijas dīdžejs Toms Grēviņš.

Toms Grēviņš neslēpj gandarījumu par trīs gadu laikā paveikto Latvijas mērogā: "Mērķis uzlabot Latvijas radiostaciju mūzikas kopainu ir izdevies. Var jau būt, ka tā ir milzīga sagadīšanās, ka šodien “Star FM” drillē Likes Lī, “Imagine Dragons” un “Of Monsters and Men” mūziku, “EHR” daudz spēlē “Daft Punk”, “Icona Pop” un “Passenger”… Taču pirms trīs gadiem šādu mūziku minēto radiostaciju pleilistēs atrast nebija iespējams."

"Pēc skaļa starta “Radio 101″ attīstību apgrūtināja raidīšanas tehniskās problēmas un vēlāk “Latvijas Krājbankas” bankrots. Ne raidītāju iegādei, ne radio finansu daļai nebija nekāda sakara ar radio “radošajiem” darbiniekiem. Kopš 2011. gada novembra līdz šodienai neesam saņēmuši atlīdzību par padarīto darbu, pacietīgi gaidot tālāko notikumu atrisinājumu. Šajā laika posmā figurēja gan ļoti depresīvi, gan arī ļoti pozitīvi radio nākotnes scenāriji un katram šajā projektā iesaistītajam bija savi iemesli nepamest kuģi. Pārstāvot visus radio dīdžejus, varu droši teikt, ka mēs palikām savās vietās tikai tāpēc, lai vienkārši netiktu izsmērēti sabiedrības priekšā kā čaļi, kuru vērienīgā “revolūcija” izgāzusies pēc nepilna pusotra gada… Izgāzusies pēc nepilniem trijiem gadiem skan nedaudz labāk… Līdz pat 30. aprīļa priekšpudienai mēs ticējām vairākiem citiem radio nākotnes scenārijiem, notikušais un “lokauta” sākums bija liels pārsteigums gan man, gan Egonam un Artim. Atvadoties no klausītājiem 25. aprīļa rītā, biju pārliecināts, ka pēc atvaļinājuma atgriezīšos ēterā vakar, 13. maijā, un būsim gaisā vēl vismaz līdz vasaras beigām. Šodien lokauts ir noslēdzies ar klusumu radio ēterā – uz kuģa vairs nav palicis neviens, kas spētu nospiest “play”," norāda Grēviņš.

Arī nākotnes plānus Radio 101 dīdžeji saista ar radio viļņiem. "Jau pavisam drīz visi trīs – gan es, gan Egons, gan Volfs – runāsim atkal radio – modināsim, pavadīsim mājās, runāsim gan par svarīgām, gan gaužām mazsvarīgām tēmām, spēlēsim foršāku un mazāk foršāku mūziku. Droši vien katrs citā radio stacijā ar citiem kolēģiem, priekšniekiem un reitingiem."

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV