Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

EUNIS 2013 IT konference Rīgā pulcēs ap 300 dalībnieku

Easyget.lv, 06.06.2013. 15:49

Nākamnedēļ no 12. līdz 14. jūnijam Rīgā, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, notiks Rīgas Tehniskās universitātes rīkotais EUNIS 2013 kongress – Eiropas universitāšu lielākā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju profesionāļu konference, pulcējot universitāšu rektorus, profesorus un IT speciālistus no visas Eiropas – kopā ap 300 dalībniekiem.
EUNIS 2013 IT konference Rīgā pulcēs ap 300 dalībnieku

EUNIS (Eiropas universitāšu Informācijas sistēmu asociācija) ir vadošais informācijas un komunikācijas tehnoloģiju profesionāļu kongress Eiropā kopš 1998. gada. EUNIS dod iespēju dažādu valstu speciālistiem, pētniekiem, universitāšu vadītājiem un profesoriem dalīties pieredzē informācijas tehnoloģiju attīstībā, izstrādē un īstenošanā augstākās izglītības iestādēs.

Kongresu 12. jūnijā plkst. 9 atklās RTU mācību prorektors Uldis Sukovskis, EUNIS prezidents Jans Madeijs, EUNIS izpilddirektors Žans F. Desnoss un Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sanda Liepiņa. Kā pirmais lektors uzstāsies Eiropas Komisijas pārstāvis Rikardo Ferreira, runājot par Eiropas Komisijas iniciatīvu veicināt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstību Eiropā.

EUNIS 2013 laikā notiks ap 60 dažādu lekciju, prezentāciju un diskusiju, ko vadīs pasaulē pazīstami IT un izglītības jomu eksperti no vairāk nekā 30 valstīm. Kongresa laikā tiks runāts par plašu augstākās izglītības jautājumu spektru, sākot no augsto tehnoloģiju izmantošanas metodoloģijā un beidzot ar studentu pilsētiņu labiekārtošanu.

"EUNIS konference būs viens no galvenajiem informācijas tehnoloģiju notikumiem Latvijā un visā Baltijā. Nav noslēpums, ka mūsdienās informācijas tehnoloģijām ir svarīga loma augstākajā izglītībā. Nerunājot tikai par studiju procesu, bet arī par to lomu sabiedrībā kopumā, tostarp uzņēmējdarbībā, veselībā, kultūrā, sportā un citur. Ir skaidrs, ka universitātes valstij ir uzticami un produktīvi partneri, radot būtisku pienesumu kopējā ekonomikā, tāpēc ir svarīgi sadarboties tehnoloģiju attīstības nodrošināšanai," norāda RTU rektors Leonīds Ribickis.

 Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV