Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

SkeptiCafe aicina iepazīt retoriku darbībā

Easyget.lv, 16.09.2013. 10:21

Kā ar vārdiem uz lāpstiņām nolikt pretinieku, kāda izskatās debate, kā prasmīgi debatētāji pārliecina un aizstāv viedokli, kas nav viņa pārliecība. Argumentu meistari darbībā iepazīstinās ar retorikas un argumentācijas pamatiem 18. septembrī neformālajā zinātnes pasākumā SkeptiCafe.

18. septembrī Skeptiskā Biedrība organizē neformālo lekciju - diskusiju vakaru, kurā varēs iepazīt retoriku darbībā, informē Anete Enikova. Diskusijas norises vieta - Latvijas 1. Rokkafejnīcā, Reiterna namā – Mārstaļu ielā 2/4.

Trešdienas vakarā pieredzējuši debatētāji demonstrēs paraugdebati, kuras tēmu noteiks publika (no trim iespējamajām, kas tiks izziņotas īsi pirms pasākuma); pastāstīs, kas ir SEXy (State Explain eXample) arguments, kā arī iepazīstinās klausītājus ar citiem paņēmieniem no debatētāju pieredzes, kas var noderēt ikvienam ikdienas vārdu kaujās.

Septembra SkeptiCafe piedalīsies:

  • Lauma Vernere un Ieva Skrīvere, Rīgas Ekonomikas augstskolas debašu kluba vadītājas un Debašu asociācijas koordinatores;
  • Edmunds Cepurītis, Viļnas Mikolas Romeris Universitātes starptautiskā turnīra finālists un Latvijas Universitātes debašu kluba vadītājs;
  • Ņikita Pušņakovs, Cambridge IV ESL pusfinālists. Galvenais tiesnesis SSE Riga practice tournament, turnīrā "Polemika" un Saint-Petersburg Open.

Uz pasākumu ir aicināti mediju pārstāvji, zinātnieki, studenti un ikviens, kam interesē cilvēku apziņas labirinti, kritiskā domāšana un viedokļu apmaiņa. Dalība diskusijā ir bez maksas un jautājumus būs iespējams uzdot arī ar twitter.com starpniecību, turklāt lekcijas varēs vērot interneta tiešraidē. Papildu informācija par pasākumu ir pieejama SkeptiCafe mājas lapā – http://skepticafe.lv/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV