Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgā otro reizi koncertēs Emilie Autumn

Valdis Bērzvads, 07.04.2009. 10:37 | komentāri (2)

Ceturtdien, 16.aprīlī, klubā “Melnā Piektdiena” jums jau otro reizi ir iespēja baudīt ekstravagantās ASV industrial gothic dīvas Emilie Autumn koncertu.
Rīgā otro reizi koncertēs Emilie Autumn

Oriģinalitāte itin visā, sākot ar muzikālo stilu savienošanu agrāk nedzirdētās piruetēs, savdabīgais vizuālais ietērps, kā arī zināma ekstravagance uzvedībā ir tikai daži no dziedātāju, dziesmu autori, dzejnieci, rakstnieci un mūziķi Emilie Autumn raksturojošajiem elementiem.

Leģenda vēsta, ka mazais brīnumbērns pratis lasīt notis vēl pirms bija apguvis alfabētu un vijoļspēli mācījies no četru gadu vecuma.

Jau bērnībā Emilie jutās pārāk īpaša, lai pakļautos striktajiem ierobežojumiem un disciplīnai mācību iestādēs. Šī brīvdomība bieži radīja problēmas, kā rezultātā krietnu daļu zināšanu visdažādākajās jomās jaunā būtne apguva pašmācības ceļā.

Pusaudzes gados slavenā vijolnieka Nigel Kennedy ietekmē un virsvadībā Emilie sāka improvizēt ar klavieru un vijoles skaņām un savu balsi, kā arī radīja unikālu stilu, kurā apvienoti džezs un elektronika. Tika noslēgts pirmais līgums ar ierakstu kompāniju. Taču arī šeit, saskaroties ar kompānijas darbinieku vēlmi diktēt savus noteikumus un kontrolēt viņas muzikālās izpausmes formas, Emilie līgumu lauza.

Viņa turpināja darboties neatkarīgi, spēlējot, dziedot un uzstājoties Holivudas klubos ar draugiem renesanses stilā spēlējošā rokgrupā „Ravensong”. 2000. gadā tika nodibināta Emilie Autumn privātā ierakstu kompānija „Traitor Records”, kurā tika izdots burvīgu vijoles skaņu piesātinātais albums „On A Day”.

2003. gadā klajā nāca 14 dziesmu albums ar nosaukumu „Enchant”, visā pilnībā atklājot Emilie talanta esenci jaunradītajā stilā, kas nosaukts par fantasy rock. Tajā vienkopus savijas roks, klasiskā mūzika, kabarē elementi un ķeltu mūzikas skaņas.

Šis gads nesa arīdzan plašāku popularitāti, kad skandalozi slavenā grupas „Hole” līdere Courtney Love viņu uzaicināja piedalīties sava debijas albuma „Americas Sweetheart” ierakstā. Sadarbība turpinājās arī 2004. gadā, kad Emilie iesaistījās Courtney grupas „The Chelsea” darbībā, tostarp arī uzstājoties populāros televīzijas šovos, piemēram, the „Late Show With David Letterman”.

2006. gadā tika izdoti divi Emilie Autumn albumi. „Opheliac”, kas tiek raksturots kā daudz tumšāks un agresīvāks, salīdzinot ar iepriekšējo veikumu albumā  „Enchant”, ir lielā mērā autobiogrāfisks. Muzikāli tas ir atkal jauns stils, šoreiz tā nosaukums ir victoriandustrial.

Otrs albums ir instrumentāls, un tā nosaukums ir "Laced / Unlaced". Pirmais disks "Laced" ir atkārtoti izdots Emilie albums "On A Day". Otrajā - "Unlaced" ir iekļautas violindustrial stilā izpildītas kompozīcijas.

Emilie ar savu pavadošo grupu „The Bloody Crumpets” devās jaunā skaņu materiāla popularizēšanas koncerttūrē, kas sākās ar uzstāšanos festivālā „Wave Gotik Treffen” Vācijā.

Emilie Autumn un viņas grupas teatrālie skatuves šovi ir erotisks cirks ar groteskas un burleskas elementiem. 16. aprīļa vakarā viņa visā savā krāšņajā godībā būs vērojama un dzirdama arī uz kluba „Melnā Piektdiena” skatuves.

Sākums pl. 20.00, klubs atvērts no pl. 19.00.

Biļetes iepriekšpārdošanā “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā http://www.bilesuparadize.lv.

Resursi internetā:
http://www.emilieautumn.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV