Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

„Jairus” apvienojas un sniegs divus koncertus Latvijā

Edgars Āboliņš, 01.10.2009. 18:02

Pēc vairāk kā 18 mēnešu pauzes Lielbritānijas post-rock/hardcore grupa „Jairus” apvienojas un oktobrī sniegs vairākus koncertus Baltijas valstīs, arī Liepājā un Rīgā.
„Jairus” apvienojas un sniegs divus koncertus Latvijā

Izveidota 2001. gadā Lielbritānijas pilsētā Kentā, grupa „Jairus” savu pirmo un pagaidām vienīgo albumu izdevusi divu nelielu ierakstu kompāniju „Skipworth records” un „Alliance Trax” paspārnē, taču tas nav traucējis grupai gūt atzinību un daudz fanu ne tikai dzimtenē, bet arī Japānā un daudzās Austrumeiropas valstīs, tajā skaitā Latvijā, kur grupa uzstājusies piecreiz, katru reizi koncertos pulcējot aizvien vairāk viņu piekritēju – gan „Nokia Extreme” ekstrēmo sporta veidu pasākumos, gan divos pēc kārtas izpārdotos koncertos klubā „Depo” un festivālā „Put on the music”.
   
Par „Jairus” atzinīgi izsakās daudzi prestiži mūzikas izdevumi, to skaitā žurnāls „Rock Sound” grupu dēvē par „metāla mūzikas „Sigus Ros”” un „Fury Fanzine” grupā saskata „smagās emocionālās mūzikas glābējus”.
   
Grupa apvienojusies gandrīz savā oriģinālsastāvā, klāt pieaicinot taustiņinstrumentālistu Aleksu Koksu (Alex Cocks) un patreiz strādā pie jaunām dziesmām. Grupas ģitārists Dans Lukass (Dan Lucas) gan saka, ka oktobra koncertos grupa atskaņos daudzas no savām vecajām dziesmām.

Koncerti Latvijā notiks Rīgā, „Dirty deal cafe” 22. oktobrī un Liepājā, „Fontaine palace” 23. oktobrī.


www.myspace.com/jairus
www.meteoragency.com
www.dirtydeal.lv
www.fontainepalace.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV