Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

„Astro’n’out” Ziemassvētku un jaunā albuma gaidās

Jurita Krūma, 30.10.2009. 00:35

Mākslas darbinieku nama uzaicinājums nācis kā punkts uz „i”. 28. oktobra astro-akustiskais koncerts grupai „Astro’n’out” bija iespēja ne vien sev un citiem uzburt gada gaišāko svētku sajūtas, bet arīdzan „pazīmēties” ar gaidāmo jaunumu.
„Astro’n’out” Ziemassvētku un jaunā albuma gaidās

Galerijas:

Akustiskā sanākšana jau sen neesot bijusi. Bet kādēļ tieši šobrīd un te – sarunā aizkulisēs astro-vokāls Māra Upmane – Holšteina neslēpa: „Tūdaļ nāk ārā rokalbums. Tad būs prezentācijas koncerts, kas būs liels un skaļš. Varētu to [koncertu] saukt par ievadu, bet var arī par noslēgumu „Astro acoustic” - nevis ar domu, ka mēs vairs nespēlēsim akustiski, bet, pirms mēs izejam ar kaut ko pavisam jaunu, gribējās atrādīt to, kas apmēram bijis pagājušā gada albuma saturā.”

Mūziķi ilgi nebija jātincina – „Astro’n’out” otrā studijas albuma nosaukums būs „Ģeometrija”. Salīdzinot ar grupas iepriekšējo veikumu, šis būšot „divreiz ātrāks, dinamiskāks”. Pagaidām albumā iekļaujamo kompozīciju skaits īsti nav zināms. „Mums vēl ir divas nedēļas, ko nobeigt. Ir ierakstītas četrpadsmit dziesmas, un tad mēs skatīsimies, vai visas četrpadsmit konceptuāli īsti kopā sader. Iepriekš tika izdoti „Tici sev” un „Apple green”, arī „Nav ko teikt” kā singli. Mēs tos neiekļāvām akustiskajā albumā, bet pataupījām šim rokalbumam. Pa vidu būs gan šis tas jau sen zināms, gan gandrīz pagājušajā nedēļā tapis. Albums varbūt ir garākā laika posmā veidots, bet līdz ar to interesants, dažādāks,” – tā Māra par gaidāmā albuma koncepciju.

Līdzīgi kā Mārai iztrūka otrais auskars, tā arī akustiskā gaisotne līdz galam netika uzburta. To atzina arī paši mūziķi. „Tie nepiepildītie spilveni, tas mājīgums tomēr varēja būt lielāks,” noteica astroģitārists Mārtiņš Elerts. Palielais attālums starp skatuvi un pirmajām rindām bija pretrunā ar ierasto akustisko pasākumu ideju – intimitāti, publikas un mūziķu tuvību. Tādējādi klātesošie šoreiz bija vairāk vērotāju, nekā noskaņas radītāju lomā. Līdzi dziedāšanai pievienojās vien retais, toties ar aplausiem neskopojās neviens.

Akustiskās programmas ietvaros izskanēja ne vien leģendārākās „Astro’n’out” kompozīcijas, arī Mirdzas Zīveres „Lūgums”, bet arī pirmatskaņojumu piedzīvoja „Ģeometrijas” lēnākā dziesma „Kino” – ieturēta astro-roka muzikālajā un liriskajā rāmējumā. Par spīti kādai kļūdainai notij vai aizmirstam dziesmas tekstam, kas neviļus radīja „čomisku” ģenerālmēģinājuma sajūtu, Māra un „viņas” puiši vakara gaitā nerimās smaidīt. Koncerta izskaņā īpašu atzinību izpelnījās „Tā daļa Rīgas”, „Panika” un „Tici sev”, pēdējai esot laba vēlējumam klātesošajiem, lai ticam sev un domājam gaišāk.

Foto: Kārlis Bergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV