Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Vestards Šimkus un Sinfonietta Rīga tiekas koncertā Rundālē

Ēriks Kibermanis, 27.11.2009. 17:10

Kamerorķestris Sinfonietta Rīga, VSIA “Latvijas Koncerti”, Rundāles pils, SEB banka un  Latvijas Televīzija 2008. gadā vienojās par jaunu radošu projektu – “Sinfonietta Rīga muzicē Rundāles pilī”. Veiksmīgas sadarbības rezultātā šā projekta ietvaros 2009. gada 28. novembrī notiks jau trešais koncerts, kurā Sinfonietta Rīga atskaņos klasicisma ģēniju Jozefa Haidna, Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena uvertīras, kā arī kopā ar talantīgo latviešu pianistu Vestardu Šimkusu spēlēs Bēthovena Piekto klavierkoncertu diriģenta Normunda Šnē vadībā.
Vestards Šimkus un Sinfonietta Rīga tiekas koncertā Rundālē

SEB bankas un 2006. gadā nodibinātā Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga sadarbība sākās pirms desmit gadiem, rīkojot Rīgas Festivāla orķestra koncertus. SEB banka izrādīja drosmīgu iniciatīvu, atbalstot koncertprogrammas, kurās klausītājs varēja gūt priekšstatu par 20. gadsimta mūzikas virsotnēm. Projekts “Sinfonietta Rīga muzicē Rundāles pilī” ir bankas un mūziķu sadarbības likumsakarīgs turpinājums – tā būtība ir rādīt mākslas un mūzikas mijiedarbību vēsturiskā vidē.

Par sadarbības partneri projekta trešajā koncertā ir kļuvusi arī Latvijas Nacionālā opera (LNO), kas devusi atļauju izmantot savu Steinway koncertflīģeli. Tā kā Vestards Šimkus jau iepriekš uz šī instrumenta spēlējis, koncertējot LNO, un atzinis to par vienu no labākajiem koncertflīģeļiem Latvijā, 28. novembrī flīģelis kopā ar mūziķiem ceļos uz Rundāles pili.

Koncerta videoieraksts taps, sadarbojoties Latvijas Televīzijai, producentu apvienībai Hansa Media un Latvijas Radio. Ieraksta režisors Roberts Rubīns, galvenais operators Uldis Jancis. Koncertu videoformātā varēs skatīties LTV 1. programmā 2009. gada 26. decembrī plkst. 22:55.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV