Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā atvērts pirmais tautas mūzikas klubs „Folkklubs ALA”

Maija Straupmane, 29.11.2009. 14:16

28. novembrī Rīgā atklāts pirmais tautas mūzikas klubs „Folkkubs ALA”. Klubā ikviens varēs baudīt latviešu ēdienus, klausīties latviešu tautas un pasaules mūziku, dejot tradicionālās dejas un atpūsties latviskā gaisotnē. Kluba dibinātāju misija ir radīt vietu latviskās dzīves ziņas kopšanai, popularizēšanai un pasaules tradicionālās kultūras apmaiņai.
Rīgā atvērts pirmais tautas mūzikas klubs „Folkklubs ALA”

„Folkklubā ALA” regulāri tiks organizēta folkloras kopu un tautas muzikantu uzstāšanās, atzīmēti latviešu tautas un citu tautu tradicionālie svētki, rīkoti tautas deju vakari. Lai veicinātu kultūras programmu apmaiņu, klubā tiks organizēti arī citu tautu tradicionālās mūzikas pasākumi.

„„Folkklubs ALA” ir latviešu tautas folkloras cienītāju, folkloristu un domubiedru kopīgi izlolots projekts. Uzskatām, ka šādas vietas, kur iepazīt mūsu senču kultūru un tradīcijas līdz šim ir trūcis gan pašiem latviešiem, gan mūsu valsts ciemiņiem, kuri vēlas par visu latvisko uzzināt vairāk”, stāsta Krišjānis Zintis Putniņš, Folkkluba ALA valdes loceklis.

Kluba muzikālās aktivitātes sāksies ceturtdienās, kad īpaši tiks gaidīti visi karaokes cienītāji. Ikviens varēs dziedāt latviešu sadzīves dziesmas kopā ar „Maskačkas spēlmaņiem”. Piektdienu vakari aizritēs latviešu tautas mūzikas skaņās profesionālu krogus muzikantu izpildījumā. Pamatmuzikantu sastāvam varēs pievienojoties ikviens, paņemot līdz savus instrumentus vai izmantojot „Folkkubā ALA” uz vietas esošos.

Katru otro sestdienu klubā notiks deju vakari „Hāgenskalna muzikantu” pavadījumā, skanot visiem atpazīstamām sadzīves dziesmu melodijām. Pārējās sestdienās laiks tiks atvēlēts folkloras kopām un bardiem, lai interesenti varētu iepazīt mūsu pašdarbības muzikantu sniegumu.

Ikdienā klubā skanēs muzikālie ieraksti ar pasaules un latviešu tautas melodijām, kā arī Radio Oira – Latvijas folk radio. Tāpat kluba apmeklētāji draugu kompānijā varēs spēlēt galda spēles no plaši pieejamā klāsta.

Tā kā „Folkkluba ALA” dibinātājiem ir plaša pieredze gan latviešu tautas folkloras jomā, gan tūrismā, klubā paredzēta dažādas programmas tūristu grupu iepazīstināšanai ar latvisko dzīvesveidu.

Folkkluba darba laiks ir no 12:00 līdz 01:00, nedēļas nogalē līdz pēdējam apmeklētājam. Muzikālie un deju vakari sāksies plkst. 20: 00. Folkklubs atrodas Vecrīgā, Audēju ielā 11.

Kontaktinformācija:
Baiba Apine: e-pasts - info@folkklubs.lv; tālr. 29730447.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV