Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valmieras Drāmas teātrī notiks mūzikla „Agrā rūsa" pirmizrāde

Anda Zadovska, 06.09.2010. 09:12

„Apvienība Ars Nova" sadarbībā ar Valmieras drāmas teātri jauno sezonu atklās 10. septembrī ar traģisku mīlas stāstu mūziklā "Agrā rūsa", kuru pēc Elīnas Zālītes romāna motīviem veidojuši Jānis Lūsēns un Pēters Brūveris.
Valmieras Drāmas teātrī notiks mūzikla „Agrā rūsa" pirmizrāde

Lomās - Ance Krauze (Elza), Uģis Roze (Žanis Ķikulis), Andris Ērglis (Italo), Amber (Cimbare) un Valmieras drāmas teātra aktieri – Kārlis Neimanis, Māris Bezmers, Ieva Puķe, Elīna Vāne, Inese Ramute, Oskars Morozovs, Aigars Vilims, Mārtiņš Liepa un Arnolds Osis.

Režisors- Juris Jonelis / Scenogrāfs - Uģis Bērziņš / Kostīmi- Anna Heirihsone/ Horeogrāfe – Dace Jonele / Producente – Anda Zadovska. Izrādē piedalās mūziķu grupa komponista Jāņa Lūsēna vadībā.

Jānis Lūsēns ir viens no retajiem komponistiem, kurš jau daudzus gadus strādājis ar lielformāta muzikālajiem iestudējumiem teju katrā Latvijas teātrī, atstājot neatsveramu iespaidu uz muzikālā žandra attīstību kopumā. Jāpiemin gan leģendārais „Kaupēn, mans mīļais", „Neglītais pīlēns", „Indriķa hronika" , „Sfinksa", „Hotel Kristina", „Īkstīte", „Putnu opera" , „Leļļu opera", gan „Agrā rūsa" – mūzikls, kurš šobrīd savu renesansi piedzīvo uz Valmieras drāmas teātra skatuves. Ļoti ievērojams un nozīmīgs ir bijis kopējais apmeklētāju skaits Jāņa Lūsēna muzikālajās izrādēs – 450 tūkstošu skatītāju, kas ir ļoti spēcīgs arguments tam, ka šādi muzikāli darbi tiek skatītāju mīlēti un novērtēti.

Komponists J.Lūsēns par mūziklu „Agrā rūsa" : „Pateicoties veiksmīgai apstākļu sakritībai, mūzikla „Agrā rūsa" iestudējums Valmieras drāmas teātrī kļuvis par manu sapņu piepildījumu. Šoreiz mākslinieciskajā ziņā izdevies panākt, ka vienlīdz nozīmīgi uz skatuves ir gan dziedātāji, gan aktieri, gan koris. Mākslinieku meistarība un atdeve veido vienotu izrādes koptēlu. Arī radošā komanda – režisors, scenogrāfs, horeogrāfe, kostīmu māksliniece un Valmieras drāmas teātra kolektīvs ir sava darba entuziasti un viņu pašaizliedzība, kalpojot teātra mākslai, ir apbrīnas vērta. Producentes Andas Zadovskas smalkjūtība, mērķtiecība un mākslas mīlestība ir palīdzējusi tikt galā ar visām paredzamajām un neparedzamajām grūtībām. Tas viss dara par iespējamu šāda projekta tapšanu neizmantojot valsts dotācijas."

Mūzikls „Agrā Rūsa" 10., 11., 12.septembrī , 9.un 10.oktobrī, 26., 27., 28.novembrī - Valmieras drāmas teātrī.

Biļetes uz septembra izrādēm jau izpārdotas!

Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv

www.janislusens.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV