Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Tuvojas pasaules mūzikas festivāls PORTA

Ilze Apsiņa, 30.10.2010. 15:53

No 3. līdz 5. novembrim jau vienpadsmito reizi savas durvis nebijušām sajūtām un muzikālajam pieredzēm vērs pasaules mūzikas festivāls PORTA. Šogad festivāls klausītājus pārsteigs ar daudzveidīgu un krāšņu muzikālu ceļojumu no Gruzijas kalniem lidz Fēru salu skarbajām ārēm.
Tuvojas pasaules mūzikas festivāls PORTA

XI Pasaules mūzikas festivāla atklāšanas koncertā biedrība „Pasaules mūzika" piedāvā unikālu un vēl nebijušu programmu "Harmonijas noslēpums", kas tapusi gada garumā, sadarbojoties trim izcilām mūziķu formācijam: The Shin (Gruzija), Trigon (Moldova) un Valta Pūces Orķestrim, kura sastāvā organiski iekļāvies arī izcilais dziedātājs un trombona virtuozs Intars Busulis. Koncertprograma "Harmonijas Noslēpums" šī gada septembrī ar panākumiem piedzīvoja savu pirmizrādi Etno džeza festivālā Kišiņevā.

Festivāla otraja dienā uz Lielās Gildes skatuves kāps krāšņu un pozitīvu emociju meistari OqueStrada (Portugāle), un koncerta otrajā daļā mūs gaida pārsteigums no Fēru salām – grupa VALRVAN, kuras soliste Anna Katrina Egilstreda klausītājus fascinē ar savu Bjorkas mēroga un izteiksmīguma balsi un fantastiskajiem skatuves tērpiem.

Kā ikkatru gadu darbosies festivāla klubs - šogad tā mājvieta būs "Artelis - gandrīz teātris" Festivāla klubā koncertēs izcilais norvēģu mūziķis Terje Isungsets un zviedru dziedātāja Lēna Villemarka. Būs arī neiztrūkstošie festivāla dalībnieku un latviešu grupu jam session līdz pat rīta gaismai.

4. un 5. novembrī uz norvēģu perkusionista Terjes Isungseta un zviedru dziedātājas Lēnas Villemarkas meistarklasēm Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā aicināti visi interesenti.

Pasaules mūzikas festivāls PORTA turpina piedāvāt skatītājiem pasaules mūzikas dokumentālā kino bezmaksas seansus kinoteātrī „K suns" .

3.novembrī plkst 19.00 divu dokumentālo filmu seanss -

Calypso @ Dirty Jim's - dokumentāla filma par Karību reģiona salās Trinidadā un Tobago dzimušo mūzikas stilu kalipso un tā leģendārajiem mūziķiem un Nömadak TX – filma, kas stāsta par basku unikālo mūzikas instrumentu čalapartu.

Biļetes uz festivāla koncertiem Lielajā Ģildē un Artelī Biļešu serviss kasēs.

Informācija: www.festivalporta.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV