Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

"Augusts IV" piedāvā singlu "Mūsu politika"

Madara Gruntmane, 10.12.2010. 14:19

„Augusts IV" ir jauns solo projekts, kuru veidojis kāds populāras pašmāju grupas mūziķis un dziesmu autors. Drīzumā jauno ierakstu būs iespējams iegādāties arī vinilplates formātā. Šobrīd ieskaņotais albums (EP) iesniegts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai nominācijās Labākā Debija un Labākais alternatīvās mūzikas albums.
"Augusts IV" piedāvā singlu "Mūsu politika"

„Augusts IV" ir viena cilvēka projekts. Mūzika, vārdi, ieraksts, miksēšana un producēšana – visi darbi (izņemot vokālu ierakstu un māsteru) veikti mūziķa mājas studijā.

„Augustu IV" simbolizē noslēpumainu tēlu nenoteiktā laikā un telpā. Tās drīzāk ir idejas un emocijas, kas ar melodiju un vārdu palīdzību cenšas raksturot pašu dziesmu autoru.

Jaunā ieraksta ietvaros tika veikts unikāls lauka darbs, ierakstot vilcienu skaņas ceļa posmā Rīga - Krustpils. Šis skaņas, papildinot albuma dziesmas, veido autentisku, īpaši Latvijai raksturīgu ārpus pilsētas ainavu.

Par pirmo projekta vēstnesi izvēlēts radio singls ar nosaukumu „Mūsu Politika", kas stāsta par draugu un laika biedru paaudzi kādā noteiktā vēstures posmā. Tās ir ambīcijas un idejas, kas spējušas saglabāt savu neatkarīgu identitāti.

Interesanti, lai arī vairakkārt pieminētā „politika" nav tulkojama burtiski, tā izteikti pievērš klausītāja uzmanību valsts līdz šim neveiksmīgi vadītajiem procesiem. Tāpēc, iegūstot papildu nozīmi, dziesma nāk klajā īstajā brīdī.

Jau šo svētdien, 12. decembrī, tiks uzņemts arī dziesmas video klips kultūras namā „Ziemeļblāzma".

Sekojiet „Augusts IV" gaitām arī internetā: http://twitter.com/augustsiv

http://snd.sc/evn30o
http://soundcloud.com/augustsceturtais/augusts-iv-musu-politika-2010

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV