Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Dziesmu vakarā Saules muzejā viesosies Kaspars Dimiters

Inese Sērdiene, 28.01.2011. 10:34 | komentāri (15)

Trešdien, 2. februārī, plkst. 18 dziesmu vakarā Saules muzejā (Kungu ielā 1, ieeja no Rātslaukuma) ar klausītājiem tiksies muzikālais cīnītājs, skaistu, lirisku, romantisku, aizgrābjošu, konfrontējošu un dažbrīd pat griezīgi atmaskojošu dziesmu autors un izpildītājs Kaspars Dimiters.
Dziesmu vakarā Saules muzejā viesosies Kaspars Dimiters

Dziesminieks Kaspars Dimiters muzicē jau vairāk kā 35 gadus, no kuriem pēdējos 20 gados tapušas galvenokārt balādes. Šai laikā mūziķis arī veidojis libretu divām Zigmāra Liepiņa operām "Parīzes Dievmātes katedrāle" un "No rozes un asinīm" un mūziklam "Vadonis".

Kaspara Dimitera daiļrade cieši saistīta ar viņa uzskatiem un sabiedrisko darbību. Viņa viedoklis vienmēr piesaista uzmanību, jo tas ir ass, precīzi formulēts un paceļas pāri ikdienišķībai. Dimiters izaicina, pārliecina vai atgrūž, un mūziku Dimiters meistarīgi izmanto kā līdzekli savas vēsts paušanai. Tās ir pārdomas par dzīvi, cilvēkiem, mīlestību un ticību. Koncertā nedzirdēsim akadēmiski trenētas balss vīterošanu vai izkruzuļotu aranžējumu — viņam raksturīgs tiešums, nesamākslotība un minimālisms. Dimiters izmanto tikai un vienīgi nepieciešamo, lai pateiktu savu sakāmo, un ar to pietiek, lai trāpītu tieši sirdī.

Trešdienas vakarā Saules muzeja pagrabā Kaspars Dimiters aicina savas daiļrades cienītājus uz muzikālu vakaru, kurā dzirdēsim gan pazīstamas, gan piemirstas dziesmas. Mūziķis pastāstīs par savu dzīvi šobrīd un labprāt atbildēs uz klātesošo jautājumiem.

Dziesmu vakari Saules muzejā no februāra notiks katru trešdienu, un tos sadarbībā ar Saules muzeju rīko Austras biedrība. Tajos piedalās Latvijā pazīstami dziesminieki un jaunie talanti.

Austras biedrība (http://austrasbiedriba.blogspot.com) dibināta 2008. gada martā, un tās pamatdarbība saistīta ar Latvijas folkmūziķu, bardu jeb dziesminieku darbības veicināšanu un popularizēšanu, koncertu un festivālu rīkošanu, kā arī izdevējdarbību.

Saules muzejs (http://www.saulesmuzejs.lv) darbību sāka 2009. gada maijā. Tā kolekcijā ir 382 saules no dažādām pasaules vietām, un katra ir ar savu stāstu. Ikvienam muzeja apmeklētājam ir iespēja radošajā darbnīcā apgleznot muzeja dāvināto ģipša sauli.

Ieeja par ziedojumiem.

Foto: Kaspars Dimiters, autors Dāvis Drazdovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV