Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Morisejs salīdzina karalieni ar Kadāfi

Mārtiņš Zviedris, 20.05.2011. 10:40

Asās publikācijas klajā nākšana Īrijā sakrita ar britu valsts galvas vizīti Apvienotās karalistes austrumu kaimiņvalstī šonedēļ.
Morisejs salīdzina karalieni ar Kadāfi

"Karalienes vizīte Īrijā ietilpst Vindzoru jauna tēla veidošanas kampaņā," īru izdevumā "Hot Press" rakstīja mūziķis. "Vēsts no karalienes būs tā pati, kas vienmēr: tas, par ko esam piedzimuši, ir svarīgāks nekā tas, ko sasniedzam."

Morisejs salīdzināja karaļnama lomu Lielbritānijā ar Lībijas diktatora Kadāfi nežēlīgo valdīšanu kopš apvērsuma 1969. gadā. "Pati karalienes un viņas pašreizējās milzīgās ģimenes pastāvēšana, ko uztur britu nodokļu maksātājs – vienalga, vai viņam tas patīk, vai ne, - ir absolūti pret demokrātijas priekšstatu un runas brīvību. Kas ir karaliene un kā viņa "valda" - tā plašākai vēsturiskai ainai izvērtējiet Kadāfi vai Mubaraku un palūkojieties, vai varat atrast kādu atšķirību. Nevarēsit vis."

Rakstā karalienes kritiķis pievērsās arī Ziemeļīrijas problēmai: "Karalienei ir arī tiesības atdot īru tautai sešas grāfistes un ļaut Īrijai atkal kļūt par nāciju. Tas, ka viņa nav to izdarījusi, ir visīstākais fašisms. Kas gan cits? Nosauciet kādu citu kaimiņu kontrolētu Eiropas valsti."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV