Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

"Amber Sound Brass" džeza programmā ar Ievu Kerēvicu

Iveta Vēvere, 07.07.2011. 11:17

Nākamo trešdien, 13. jūlijā plkst.19:00 Liepājā, Promenade Hotel Hika zālē festivālā "Liepājas vasara" publikas iemīļotais metāla pūšamo instrumentu ansamblis Amber Sound Brass Dzintara Jurgelaiša vadībā sniegs džeza koncertu, kur kā īpašo viešņu aicinājuši šarmanto Ievu Kerēvicu.
"Amber Sound Brass" džeza programmā ar Ievu Kerēvicu

Amber Sound Brass diriģents Dzintars Jurgelaitis, kurš arīdzan kā lielisks konferansjē ar aizraujošiem stāstiem papildina katru festivāla Liepājas vasara kamermūzikas koncertu, sola klausītājiem burvīgu džeza mūzikas piedzīvojumu. „Populāras džeza melodijas skanēs gan pašu ansambļa dalībnieku, gan arī Jēkaba Ozoliņa aranžējumā."

Ieva Kerēvica koncertā "Sweet love" kopā ar Amber Sound Brass izpildīs Jēkaba Ozoliņa aranžijas tādiem slaveniem darbiem kā Zigmāra Liepiņa "Vēl nav par vēlu" un "Ķiršu lietus", Luisa Armstronga "What a Wonderful World", Badija Džonsona "Save Your Love for me" un Nīla Heftī "Cute". Ievas Kerēvicas izpildījumā klausītāji dzirdēs arī slaveno Leonarda Koena "Hallelujah" šoreiz trompetista Oleksija Demčenko aranžējumā. Vēl viens Amber Sound Brass trompetists – Jānis Ivuškāns īpaši šai koncertprogrammai ir radījis aranžiju džeza skaņās pazīstamajai grupas Scorpions dziesmai "Still Loving You". Skanēs arī vairākas slavenas instrumentālās kompozīcijas Dzintara Jurgelaiša aranžējumā, tai skaitā arī Semija Nestiko "A Little Blues, please".

Amber Sound Brass ir Liepājas Simfoniskā orķestra metāla pūšamo instrumentu ansamblis, kas jau ir guvis plašu Latvijas publikas atzinību. Tā dibinātājs ir talantīgais bastrombonists Māris Zondaks, kurš ir pulcējis kopā divpadsmit Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķus – savas profesijas entuziastus. Desmit metāla pūšamie instrumenti ansamblī papildināti ar sitamo instrumentu spēles meistaru. Par savu diriģentu un koncertu vadītāju ansamblis uzaicinājis Dzintaru Jurgelaiti, kurš līdztekus rūpēm par ansambļa skanējuma saliedētību saistoši vada ansambļa koncertus, pārvērzdams tos ne tikai muzikālos, bet arī izklaidējoši izglītojošos notikumos.

Amber Sound Brass īpašā atšķirības zīme ir augsti lādēts, enerģētisks skanējums, savu instrumentu mīlestība un entuziasms pret kopēji iesākto lietu. Jau arr pirmajām koncertprogrammām ansamblis pierādīja savu spēju pastāvēt un ieņemt vēl samērā tukšo vietu Latvijas metālpūšamo instrumentu ansambļu nišā.

Biļetes uz festivāla "Liepājas vasara" koncertiem meklējiet visās "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās. Iesakām biļetes iegādāties savlaicīgi – to cena, tuvojoties koncertiem, var pieaugt.

Koncerta dienā viesnīcas Promenade Hotel restorānā Piano visiem apmeklētājiem 10% atlaide rēķinam.

Plašāka informācija atrodama festivāla oficiālajā interneta mājas lapā www.liepajasvasara.lv, kā arī www.lso.lv

Publicitātes foto, Amber Sound Brass, (c) Aigars Prūsis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV