Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Kaspara Rolšteina un Regnāra Vaivara operas "Stokholmas sindroms" pirmizrāde Andrejsalā

EasyGet.lv, 26.07.2011. 09:26

Šogad laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit sāksies ar komponista Kaspara Rolšteina un režisora Regnāra Vaivara jaunākā kopdarba – avangarda operas Stokholmas sindroms – pirmizrādi, kas svētdien, 21. augustā, notiks Andrejsalas Enkura namā (Andrejostas ielā 4a; objekts nr. 5 kartē), otrā stāva zālē.
Kaspara Rolšteina un Regnāra Vaivara operas "Stokholmas sindroms" pirmizrāde Andrejsalā

Operas mūziku un libretu K. Rolšteins ir sarakstījis pēdējo trīs gadu laikā. Izrādē ir sapulcināti Latvijas labākie jaunie skatuves mākslinieki, kuru vidū – Madara Botmane, Aija Vītoliņa un Kaspars Dumburs. Izrādes pavadošajā sastāvā līdzās komponistam muzicēs flautiste Guna Paula, ģitārists Viesturs Slava, sitaminstrumentāliste Ieva Altrofa un trokšņdaris Jēkabs Voļatovskis.

Opera Stokholmas sindroms vēsta par mūsdienām, īpaši atsedzot t. s. Rietumu pasaules uzskata bojāeju. Operas darbība risinās Stendē, Rīgā un Kosmosā, un, līdztekus citiem varoņiem, skatītājiem būs iespēja just līdzi arī, piemēram, pusdievu Abasa un Volfovica piedzīvojumiem Latvijā.

Tehnisku iemeslu dēļ operas organizatori iesaka izrādēs apmeklētājiem katram gadījumam nodrošināties ar ausu aizbāžņiem.

Plašāka informācija atrodama vietnēs www.ej.uz/sindroms un www.lcca.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV