Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Obscuris Orbis - „Primus Inter Pares"

Aiga Leitholde, 11.01.2013. 17:29 | komentāri (1)

2012. gada noslēgumā grupa ''Obscuris Orbis'', kas pārstāv savdabīgu mūzikas stilu – Mittelalternative (viduslaiku alternatīvā mūzika), izdeva albumu ''Primus Inter Pares''. Albumā grupa ir apkopojusi savas interpretācijas par Eiropas tautu viduslaiku dziesmām un melodijām.
Obscuris Orbis - „Primus Inter Pares"

Albums ''Primus Inter Pares'' spēs ieinteresēt ļoti atšķirīgus klausītājus. Pirmkārt, tas noderēs mūzikas instrumentu vēstures apguvē. ''Obscuris Orbis'' muzicē uz netradicionāliem un seniem instrumentiem kā dūdas, rata lira, kokle, ķeltu arfa, īru bouzouki. Kas vienam izsmalcināts, neierastu skaņu baudījums, citam audiāls mācību materiāls. Otrkārt, ''Primus Inter Pares'' iederēsies jebkuru Saulgriežu (Ziemassvētku, Lieldienu, Līgo utt.) muzikālajā celiņā – senās dziesmas atmodinās seno tradīciju burvību, ko mūsdienās tik ļoti ir nomākusi patērētāja dzīvesziņa. Treškārt, muzikālajā ceļojumā no Eiropas ziemeļiem uz dienvidiem klausītājs saklausīs līdzības un atšķirības, kas uzburs ainu par seno tautu staigāšanu, senām rotaļām un dzīrēm – iespējams redzētu šobrīd tik populārajos vēsturiskajos TV seriālos, bet varbūt lasītu skolas laikā vai piedzīvotu iepriekšēja dzīvē. Lai kāds būtu klausīšanās mērķis, ''Obscuris Orbis'' albums ''Primus Inter Pares'' būs kvalitatīva, uz tālāku izzināšanu mudinoša muzikāla izklaide!

Obscuris Orbis albums ''Primus Inter Pares'' ir nominēti Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai kategorijā 2012. gada Labākā debija.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV