Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Koris „Latvija” ārvalstu tūres ietvaros viesojas Somijā

EasyGet.lv, 07.03.2013. 10:47

Trīs nedēļu ilgas turnejas iesākumā Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” ir devies uz Somiju, kur kopā ar kamerorķestri „Kymi Sinfonietta” atskaņos Jozefa Haidna oratoriju „Pasaules radīšana”.
Koris „Latvija” ārvalstu tūres ietvaros viesojas Somijā

Ar „Kymi Sinfonietta” Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” sadarbojas kopš 2009. gada, kad pēc orķestra uzaicinājuma pirmo reizi viesojās Kotkas reģionā, un vairāku koncertu sērijā atskaņoja Georga Frīdriha Hendeļa oratoriju „Salamans”. Kamerorķestris 2011. gadā viesojās Rīgā Somijas mūzikas dienu ietvaros.

Kā atzina pasākuma rīkotāji notikumam veltītajā preses konferencē, orķestris ir ļoti priecīgs atkal sadarboties ar kori un uzņemt to kā senus un labus draugus.

„Pasaules radīšana” izskanēs Kotkas un Kouvolas baznīcās, un tajos muzicēs Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, „Kymi Sinfonietta”, solisti Džemma Bartaņoli (soprāns), Viesturs Jansons (tenors), Juha Kotilainens (bass). Diriģents Andress Mustonens.

Foto: Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”. Foto (c) Ansis Starks

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV