Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Eksperimentālās mūzikas pārstāvji no Japānas un Lietuvas uzstāsies kafejnīcā Taka

Easyget.lv, 16.04.2013. 13:15

Šonedēļ kultūras kafejnīcā Taka aicina uz meditatīvās mūzikas vakaru, solot aizvest audiovizuālā ceļojumā pagātnē, eksperimentālās un trokšņu mūzikas koncertu un prātot par grāmatu nozīmi cilvēka dzīvē.

Ceturtdien, 18. aprīlī, plkst. 21:00 “Takā” sāksies Video home system - audiovizuāls ceļojums deviņdesmitajos gados ar radio NABA raidījuma “Rasols” dalībnieku Arno.

Ikviens, kas piedzīvojis deviņdesmitos atceras, ko nozīmē abreviatūra VHS, kad uz katra stūra bija sastopama video noma, kur uz diennakti bija iespēja iznomāt video kasetes, lai dotos mājās un kopā ar ģimeni vai draugiem mestos 24 stundu video maratonā. Mēģinot atkārtot šīs sajūtas Taka ielūdz ikvienu doties audiovizuālā ekskursijā uz ne tik seno pagātni.

Piektdien, 19. aprīlī, plkst. 21.00 kafejnīcā “Taka” trokšņu un eksperimentālās mūzikas vakarā uzstāsies mūziķe Jiku no Japānas un Arma no Lietuvas.

Maria Jiku nāk no Kioto Japānā un kopš 2009. gada darbojas psychedelic noise/doom solo projektā Jikuuuuuuuuuuu, muzicējot dažādās Eiropas valstīs. Jiku mūziku raksturo balss un elpas improvizācija un viņa savos darbos rada noskaņu, kas liek domāt par burvestības un maģijas klātbūtni. Tā ir „meditācija pāri laika un telpas robežām”, kas aizved dziļos transcendentālās pasaules nostūros. Vairāk informācijas: http://www.mariajiku.info/jiku/JIKUUUUUUUUUUU

Arma ir eksperimentālās mūzikas mākslinieks un laikmetīgās mākslas kurators no Lietuvas, zināmākais un spilgtākais lietuviešu eksperimentālās mūzikas pārstāvis. Kopš deviņdesmitajiem gadiem Arma organizējis neskaitāmus avangarda, eksperimentālās un underground mūzikas pasākumus.

Savā mūzikā Arma izmanto tikai analogu un lo-fi tehniku. Ritual/new age/outsider/drone ir atslēgas vārdi, kas norāda uz Arma skaņu pasauli. Vairāk informācijas: http://www.arma.lt/

Sestdien, 20. aprīlī, pulksten 19.00 “Takā” notiks Annas Rasmus vides objekta „Sastingums.(?) Cik dzīvības ir grāmatai?” prezentācija radošās nedēļas radi2013! ietvaros.

Grāmata ir šķietami statisks objekts. Taču, sākot lasīt, cilvēka apziņā rodas nepārtraukta domu plūsma, acu priekšā paveras pasaule citās dimensijās, kas ir nebeidzams iekšējās pasaules lidojums. Šo lidojumu var pielīdzināt gaismas saturu kūlim, kas laužas cauri ikdienas realitātei, stereotipiem un dogmām, pēc kā esam mācīti dzīvot, radot ceļu uz individuālo, uz neierobežoto un iespēju pilno pasauli.

Domājot par grāmatas vietu mūsdienu digitālajā pasaulē, radošās darbības nedēļas radi2013! ietvaros LMA tēlniecības daļas studente Anna Rasmus izveidojusi vides/ gaismas objektu/ lampu no grāmatām, liekot domāt par to neatņemamo nozīmi cilvēka iekšējās pasaules pilnveidošanā.

Vides objekts radīts, sadarbojoties ar angļu grāmatu veikalu Roberts Books un Apgaismes ierīču firmu EuroLed.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV