Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

„Tēvs – Elviss, māte – Merilina”. Lana Del Reja koncertē arēnā „Rīga”

Reinis Graudiņš, 15.06.2013. 02:03

„...un Jēzus ir mans labākais draugs,”  14. jūnijā Rīgā paziņo viena no aktuālākajām popmūzikas izpildītājām no ASV. Lana Del Reja - balta kleitā tērpta vienkārša meitene ar puķu vainagu galvā, kas izpilda māksliniecisku, baudāmu drūmpopu.
„Tēvs – Elviss, māte – Merilina”. Lana Del Reja koncertē arēnā „Rīga”

Pirms pašas vakara vaininieces publiku iesildīt tika uzticēts izpildītājai no kaimiņvalsts ar visnotaļ interesanto, bērnišķīgi meitenīgo balsi, kura pie mums jau reiz ir uzstājusies. Nosēdināta pie klavierēm milzīgas skatuves vidū, jaunā igauņu zvaigzne Iiris izstāstīja mīlas stāstu, kurš, kā jau liela daļa no šiem stāstiem, beidzās ar pilnīgu haosu, kas atklājās gan muzikāli, gan vēstijumā un dziedātājas balsī.

Paceļoties priekškaram, atklājās gaumīgi iekārtotā skatuve ar mākslīgām palmām un lielos gleznu rāmjos ievietotiem ekrāniem, kuros koncerta laikā rādīja gan pašus mūziķus, gan amerikāniskas, ikdienišķas ainas, paspilgtinot katru dziesmu. No abām pusēm skatuvi sargāja akmenī sastingušas, majestātiskas lauvas. Pati Lana Del Reja, neskatoties uz kosmiskajiem pēdējā albuma "Born To Die" pārdošanas apjomiem un pārpildītajiem arēnu koncertiem, kas jau kļuvuši par ikdienu, uznākot uz skatuves izskatījās manāmi kautrīga un pārsteigta par tik lielu apmeklētāju skaitu. Kautrība ātri pārgāja, un jau pirmās dziesmas „Cola” laikā dziedātāja devās lejā pie kvēlākajiem faniem sniegt apskāvienus un rokas spiedienus. Šī mīlestības izrādīšana koncerta laikā atkārtojās diezgan bieži.

Nedaudz vairāk kā stundu garajā setā izskanēja visi Lanas lielākie hiti, kam skatuvei tuvāko rindu klausītāji nekautrējās dziedāt līdzi, un, pēc pašas Lizijas vārdiem, izklausījās perfekti („You sound perfect”). Dzirdams bija gan pasaules slavu nesušais singls „Video Games”, „Summertime Sadness” un tumšā, atmosfērīgā  „Born To Die”, kurā dziedājums nedaudz atšķīrās no ierakstā dzirdamā, padarot uzstāšanos dzīvāku un atklājot mākslinieces izcilās balss īpašības. Arī jaunākais Lanas Del Rejas veikums „Young And Beautiful” no Beza Lurmana filmas Lielais Getsbijs (Baz Luhrmann – The Great Gatsby) ideāli piestāvēja skatuves retro stila noformējumam.

Neiztrūka arī pāris koverversijas - klasiskais piecdesmito gadu skaņdarbs „Blue Velvet”, kā arī neliela daļa no Boba Dilana „Knocking On Heavens Door”, kas, nepārraujot skaņas plūsmu, saauga kopā ar pašas mākslinieces dziesmu „Without You”. Lizija Grānta starp dziesmām runā maz. Pārsvarā tās ir standarta frāzes – „You are amazing”, „This is the most beautiful place I’ve ever been to”  un līdzīgi, tomēr dziedātājas runas veids un vienkāršība liek tām noticēt.

Sirsnīgo koncertu noslēdza „National Anthem”, kuras laikā Elizabete kārtējo reizi devās pie klausītājiem, lai kopā nobildētos, laimīgajiem koncerta apmeklētājiem atstājot piemiņas foto un neizmirstamas emocijas. Lana Del Reja mīl savus fanus, un, spriežot pēc visa vakara garumā dzirdamajiem spiedzienam, šī mīlestība ir abpusēja.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV