Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Foto: Ķīpsalā izskan vērienīgais Tautas mūzikas koncerts „Raksti”

Easyget.lv, 03.07.2013. 13:00

2. jūlijā Ķīpsalas hallē notika Tautas mūzikas koncerts „Raksti” XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku ietvaros. 
Foto: Ķīpsalā izskan vērienīgais Tautas mūzikas koncerts „Raksti”

Galerijas:

Latviešu rakstu zīmes gadu simtiem bijušas informācijas nesējs, kas, ieaustas jostās un tautastērpos, skanēdamas valodā un mūzikā, savijušas kopā tautas tradīcijas un vēsturi. Mūsdienās daudzu seno rakstu nozīme vairs nav saprotama. To vietā nākušas jaunas “zīmes” – svītrkods, QR kods un citi jauno laiku informācijas nesēji. Šodienas latvietim jāmācās saprast, lasīt un izdzīvot gan senās, gan jaunlaiku zīmes, jo tikai tā iespējams palikt nerimstošajā laika ritējumā, kur saplūst kopā senatne un šodiena. Koncertā Raksti zīmju lasīšanas rituāls tika izdziedāts un izspēlēts vienas mūža dienas ritējumā, simbolizējot nepārtraukto un ciklisko laika plūdumu.

Koncertā piedalījās Ivars Hermanis, apvienotais kokļu ansamblis Ievas Mežgailes vadībā, Laima Jansone, Artis Orubs, Andris Grunte, tautas mūzikas ansambļi Abulmalas burlakas, Auļi, Bumburneicys, Labi, ka tā, Liepupes vīru ansamblis, Leimaņi, Medņevas etnogrāfiskais ansamblis, Raksti, Rikši, Suitu sievas, Kokle, jauniešu koris Kamēr..., mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš, Kristīne Kārkle Puriņa, Raimonds Tiguls ar grupu. Koncerta vadītāji – Laima Jansone, Līga Reitere, Ilga Reizniece. Koncerta veidotāji - mākslinieciskais vadītājs Raimonds Tiguls, režisors un scenogrāfs Kārlis Krūmiņš, scenārija autore Nora Ikstena - scenārija autore.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV