Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Ērika Ešenvalda mūziku atzinīgi novērtē Kembridžas hercogu pāris

Easyget.lv, 28.04.2014. 13:09

Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā Sv. Andreja katedrālē 20. aprīlī izskanēja Ērika Ešenvalda komponētais opuss „Trinity Te Deum”. Lieldienu dievkalpojumu apmeklēja arī Kembridžas hercogu pāris – princis Viljams un Keita Midltone.
Ērika Ešenvalda mūziku atzinīgi novērtē Kembridžas hercogu pāris

Komponists Ēriks Ešenvalds stāsta: „Nemaz nezināju, ka Austrālijā skanēs mans „Trinity Te Deum”, tāpēc biju patīkami pārsteigts Otrajās Lieldienās saņemt vēstuli no Sv. Andreja katedrāles kora diriģenta Rosa Kobes (Ross J. Cobb, Royal School of Church Music), kurā viņš rakstīja, ka hercogu pāris vairākkārt uzslavējis katedrāles kora sniegumu, ka mans „Trinity Te Deum” bijis svētku dievkalpojuma muzikālās programmas virsotne un ka koristiem šis opuss nu jau kļuvis par favorītu.”

„Trinity Te Deum” rakstīts 2012. gadā Kembridžas Universitātes Trīsvienības koledžas jaunā māstera sera Gregorija Vintera (Sir Gregory Winter) inaugurācijas ceremonijai, un to pirmatskaņoja koledžas koris un mūziķi diriģenta Stīvena Leitona (Stephen Layton) vadībā. 2014. gada sākumā Īli katedrālē Lielbritānijā notika opusa ieraksts, ko līdz ar citiem Ešenvalda kormūzikas skaņdarbiem 2015. gada sākumā izdos ierakstu kompānija Hyperion Records.

Foto: Ēriks Ešenvalds. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV