Sestdiena, 28.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Sergejs, Svetlana, Lana;

Godmanis cer uz inflācijas būtisku samazināšanos gada otrajā pusē

LETA, 23.01.2008. 10:43

Šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" viņš pauda cerību, ka jau realizētie un iecerētie pasākumi tautsaimniecības stabilizēšanai nodrošinās inflācijas samazināšanos otrajā pusgadā zem divciparu skaitļa
"Nevaru pateikt, vai 7%-8% [inflācija], bet tas ir mūsu mērķis," akcentēja valdības vadītājs.

Viņš norādīja, ka 5.februārī valdība uzklausīs Finanšu ministrijas ziņojumu par "antiinflācijas programmas" rezultātiem no pagājušā gada septembra līdz šā gada janvārim. Līdzīgu informāciju premjers lūdzis sagatavot Latvijas Banku.

Izanalizējot saņemtos datus, tiks lemts, kā koriģēt finanšu izdevumu plānu šim gadam.

Janvāra beigās plānotas sarunas ar sociālajiem partneriem - darba devējiem un darba ņēmējiem. Premjers lielas cerības saista ar trīspusējo sadarbību. "Šādā sazobē centīsimies tikt pāri inflācijas "pīķim"," norādīja Godmanis.

Galvenais valdības mērķis ir palielināt Latvijas konkurētspēju un piedāvājumu. Šādā kontekstā liela loma būs Konkurences padomei.

Patlaban tiek vērtēti vairāki "riskanti priekšlikumi", piemēram, par konkurences palielināšanu tirdzniecībā - starp lielveikalu ķēdēm, atzina Ministru prezidents.

Tāpat būtiska uzmanība tiks pievērsta budžeta disciplīnai.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV