EASYGET.LV

Mākslas galerija Pegazs aicina uz mākslinieču Annas Afanasjevas un Elizabetes Melbārzdes katalogu atvēršanas svētkiem

Līga Sāne, 23.02.2010. 15:11

Mākslas galerija Pegazs, Muitas ielā 1b (ieeja no Citadeles ielas), 1. martā plkst.18.00 aicina uz mākslinieču Annas Afanasjevas un Elizabetes Melbārzdes katalogu atvēršanas svētkiem „Maiguma valdzinājums”.

picture ) { $pics = $galleries -> getByItem($one -> id); $galcount = $galleries -> getCount(); if ( $galcount ) { $glo = ''; foreach ( $pics as $onegal ) { $opgi = $onegal -> gallery_id; $glo .= '

  • '.$onegal->title.'
  • '; } $xht = '

    Galerijas:

    '; } echo '
    '; echo ( $opgi ? '' : '' ); echo ''.$one->title.''; echo ( $opgi ? '' : '' ); echo $xht; echo '
    '; } ?>

    Anna Afanasjeva ir jaunās paaudzes māksliniece - figurāliste ar izteikti individuālu rokrakstu, kurā jaušamas temperamentīgas Latīņamerikas noskaņas. Annas izlaušanās no smagas slimības un atgriešanās mākslā ir īpaši laimīgs notikums ikvienam mākslas mīļotājam, bet it sevišķi viņas draugiem un atbalstītājiem. Pēdējā gadā viņas glezniecība ieguvusi jaunu līniju smalkumu un formu trauslumu, kopumā tā kļuvusi optimistiskāka. Annas Afanasjevas gleznas guva ļoti pozitīvas atsauksmes no Vācijas galeriju asociācijas vadītāja un Latvijā pazīstama mākslas projektu sadarbības partnera (J.Valtera izstāde NMM un monogrāfijas izdošanā 2009.g.) Torstena Sabatjera, kurš citu jauno autoru vidū īpaši atzinīgi uzteica Annas Afanasjevas darbus.

    Annas Afanasjevas darbu tēma ir sievietes un kaķi – maiguma, sievišķīga trausluma un neatkarības tēmas.

    Elizabete Melbārzde ir izcilā latviešu ainavista Kārļa Melbārzda mazmeita. Iespējams no ģimenes tradīcijām izaugusi īpaša maigo toņu un faktūru izjūta un ārkārtīgā darba mīlestība. Elizabete izkopusi savu tēmu mākslā – balerīnas kā eņģeļi un sievišķīga maiguma simboli. Balerīna kā sievietes trausluma un neparastās varēšanas simbols. Sieviete kā skaistuma un īpaša talanta iemiesojums. Elizabetes glezniecība guvusi plašu atsaucību ne tikai Latvijas, bet arī Lielbritānijas un Beļģijas mākslas kolekcionāru aprindās.

    Katalogu atvēršanas svētkos piedalīsies mākslas mecenāti, mākslas akadēmijas mācību spēki, mākslinieki – Kristaps Zariņš, Normunds Brasliņš, Juris Jurjāns, izcilā baleta māksliniece, bērnu baleta studijas vadītāja Zita Erss un citi sabiedrībā pazīstami ļaudis. Būs iespējams aprunāties ar māksliniecēm, iegādāties  katalogus un saņemt autogrāfus.

    Abu mākslinieču katalogi izdoti ar mākslas mecenātu atbalstu un mākslas galerija Pegazs ir ļoti pateicīga saviem atbalstītājiem, kuru sirds atsaucība mums ir devusi iespēju izdot katalogus šim jaunajām māksliniecēm.

    Pirmdienas saruna katalogu svētkos būs par sievišķības valdzinājumu mākslā un galerijas sadarbību ar mākslas mecenātiem.

    Laipni aicināti apmeklēt katalogu atvēršanas svētkus 1. martā plkst 18.00 Muitas ielā 1b, (ieeja no Citadeles ielas).

    Atslēgvārdi: galerija pegazs

    Raksta pastāvīgā adrese: http://www.easyget.lv/kultura/read/22150/
    Raksts izdrukāts no portāla www.easyget.lv © 2024
    cnt