Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

"LSPA" sagrauj Latvijas čempionus "ASK" un uzvar Rīgā

HK LSPA preses dienests, 01.10.2009. 09:08

Ar 46:23 (21:12) sagraujot Latvijas čempionus "ASK", Rīgas čempionāta zelta medaļas otro gadu pēc kārtas priekšlaicīgi nodrošināja "LSPA" handbolisti.

Jau ar spēles pirmajām minūtēm "LSPA" izvirzījās vadībā ar 4:0. Pirmos vārtus “ASK” labā Kaspars Naglis guva piektajā minūtē (4:1), tomēr studenti turpināja audzēt rezultāta starpību panākot arī +5 (7:2). Vēl 12. minūtē pēc Kirila Meļņika gūtajiem vārtiem Latvijas čempioni samazināja rezultāta starpību līdz diviem vārtiem (6:8), taču jau līdz puslaika vidum pretinieki atjaunoja +5 (11:6).

Astoņas minūtes pirms beigām, kad jau rezultāta starpība, galvenokārt pateicoties ātrajiem un pusātrajiem uzbrukumiem, bija izaugusi līdz astoņiem vārtiem (16:8), ceļgala savainojumu guva Kirils Meļņiks, praktiski izdzēšot cerības uz veiksmīgu mača iznākumu. Līdz puslaika beigām "LSPA" panāca +9 (21:12), parūpējoties par vieglāku spēles otro pusi.

Arī pēc pārtraukuma "studenti" turpināja palielināt rezultāta starpību, pirmās četrās minūtēs pēc Trifanova, Rūtiņa, Kurmēna un Lisovska precīzajiem metieniem panākot +12 (25:13). Līdz pat spēles beigām Rīgas čempioni regulāri piespieda pretiniekiem kļūdīties, kas ļāva bieži aizskriet ātrajos uzbrukumos un četras minūtes pirms mača beigām pēc trīs Guntara Lejnieka vārtiem iegūt +23 (44:21), kas saglabājās līdz spēles beigām - 46:23. No lielākas sagrāves “ASK” glāba abu vārtsargu Babras un Tihanova veiksmīgā darbība.

Aizejot tik daudziem spēlētājiem (Jurdžs, Pavlovičs, Straume, Dude, Lībergs, Alps un Glušaks), “ASK” komanda zaudējusi savu spēku, taču tas tik un tā nemazina "LSPA" prieku par priekšlaicīgu triumfu Rīgas čempionātā. Šajā spēlē labi akadēmijas komandā nospēlēja vārtsargi Puriņš un Lācis, arī aizsardzība bija līmenī, vēl atliek piestrādāt pie pozicionālā uzbrukuma, jo vārtus pārsvarā guvām ar pretuzbrukumiem.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Andis Ērmanis, kurš guva 8/4 vārtus, savukārt septiņus reizes precīzs bija Guntars Lejnieks. Pretiniekiem sešus vārtus guva Jānis Gremzde, bet piecus Jānis Šteinbergs.

Rīgas atklātais čempionāts.
LSPA - HK ASK 46:23 (21:12)
LSPA: Ērmanis 8/4, Lejnieks 7, Vadzītis un Kurmēns 6, Lisovskis 6/1, Trifanovs 5, Arājs 3, Rūtiņš un Blome 2, Kiršteins 1. 7 m: 7/5, 3 brīdinājumi, 10 soda minūtes.
ASK: Gremzde 6/2, Šteinbergs 5, Blūms 4, Meļņiks 3, Zvejnieks, Popens, Kušners un K. Naglis 1. 7 m: 2/2, 2 brīdinājumi, 10 soda minūtes, 1 sarkanā kartīte (Blūms 3×2 min.).
Tiesneši: E. Žabko/V. Jaškins


Vairāk info www.hk-lspa.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV