Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

ZZ Čempionāta Lielajā Finālā uzvar Siguldas Valsts ģimnāzija un Rīgas Tehniskās koledžas profesionālā vidusskola

Sanda Brūna, 07.06.2010. 13:42 | komentāri (1)

Svētdien, 6.jūnijā, Esplanādē visas dienas garumā norisinājās Lielāko Latvijas skolēnu sporta un prāta spēļu ZZ Čempionāts fināls, kas pulcēja vairāk nekā 1000 skolēnu no visas Latvijas. Rekordlielā konkurencē un sīvās sacensībās pirmo vietu un sportiskākās klases titulu, kā arī iespēju doties ceļojumā uz saulaino Itāliju, izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.m klase un Rīgas Tehniskās koledžas profesionālās vidusskolas 11.klase (EL-2). Sporta un prāta svētkos visas dienas garumā apmeklētājus priecēja ne tikai aktīva sportošana, bet arī neaizmirstami sportistu paraugdemonstrējumi, un jauniešu vidū populāras grupas – Musiqq, Astro'n'out, Dzelzs Vilks un Rock5.
ZZ Čempionāta Lielajā Finālā uzvar Siguldas Valsts ģimnāzija un Rīgas Tehniskās koledžas profesionālā vidusskola

Galerijas:

10.-11.klašu grupā 2.vietu un velosipēdus visai klasei saņēma Gulbenes novada valsts ģimnāzijas 10.a klase, savukārt 6.-8.klašu grupā - Ķeguma komercnovirziena vidusskolas 8.c klase.

"Kaut kas fantastisks!" pēc uzvaras skaļi apliecināja Siguldas Valsts ģimnāzijas 8.m klase. „Uzvara nāk kā pārsteigums! Pateicoties ZZ Čempionātam, esam kļuvuši saliedētāki, vienotāki un draudzīgāki. Šis noteikti ir labākais pasākums, kurā mūsu klase ir piedalījusies."

Godpilno 3.vietu un iespēju doties aizraujošā pārgājienā pa Latviju 10.–11. klašu grupā izcīnīja Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas 10.a klase, bet 6.-8.klašu grupā Latviju apceļos Sējas pamatskolas 8.klase.

„Milzīgā jauniešu atsaucība šogad tiešām pierādīja, ka ZZ Čempionāts ir un būs Lielākās Latvijas skolēnu sporta un prāta spēles. Paldies visiem sportot gribētājiem un līdzjutējiem par tik aktīvu un atraktīvu piedalīšanos! Esmu pārliecināta, ka ZZ Čempionātā uzvarētāja ir ikkatra klase, kura pieteicās un piedalījās kādā no spēļu posmiem. Kā atzina paši jaunieši - klases saliedētība, draudzība un sportiskums ir nozīmīgākās vērtības, kas iegūtas ZZ Čempionāta laikā. Veiksmi arī turpmāk un uz tikšanos nākamā gada ZZ Čempionātā!" saka Alise Avota, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja.

Dažādas neparastas pārsteiguma balvas no pasākuma organizatoriem - Zelta Zivtiņas - saņēma ikviens ZZ Čempionāta Fināla dalībnieks. Īpašo simpātiju balvu pasniedza arī Adidas, suminot skolēnus par labiem sniegumiem futbola stafetē. To saņēma Priekuļu pamatskolas apvienotā 7. klase un Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas 11.klase.

Labāk noformētās klases titulu 6.-8.klašu grupā saņēma Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas 8.a klase, savukārt 10.-11.klašu grupā šo titulu izcīnīja Ogres ģimnāzijas 11.d klase un Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.e klase.

Radio SWH simpātiju balva tika Ventspils 4.vidusskolas 11.a klasei, savukārt Actimel pārsteiguma balvu saņēma Kandavas Internātvidusskolas 8.b klase un Salacgrīvas vidusskolas 10.b klase. Par visoriģinālāk izpildīto mājasdarbu tika sveiktas Balvu Valsts ģimnāzijas 8.b klase un Siguldas 1.vidusskolas 11.a klase.

Visneparastāk un ZZ Čempionātam atbilstošāk autobusu bija noformējuši Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas 7.klases un Bauskas 1.vidusskolas 10.c klases skolēni. Balvu par vislabāko saukli saņēma Ikšķiles vidusskolas 8.b klase un Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas 10.d klase.

ISIC simpātiju balvu 6.-8.klašu grupā saņēma Liepājas Raiņa 6.vidusskolas 8.b klase, savukārt 10.-11.klašu grupā to ieguva Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 11.a klase.

ERGO simpātiju balvu ieguva Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 8.c klase un Talsu Valsts ģimnāzijas 11.a klase, savukārt žurnāls Ilustrētā Zinātne par savām simpātijām atzina Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas 11.e klasi, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 11.b klasi un Rīgas 6.vidusskolas 11.a klasi.

Arī žurnāls Ilustrētā Junioriem pasniedza savu balvu, kuru saņēma Rīgas Franču liceja 8.a klase, Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas 8.a/do klase un Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas 7.klase.

ZZ Čempionāta Lielais Fināls tika atklāts ar svinīgu gājienu, kurā piedalījās vairāk nekā 1000 skolēnu no visas Latvijas, kā arī Zelta Zivtiņas jaunieši, galvenais čempionāta treneris Ufo, slaveni sportisti, pasākuma organizatori un atbalstītāji. Pasākuma laikā darbojās arī Latvijas Sporta federācijas informatīvie centri, kuros ikkatrs apmeklētājs varēja izmēģināt spēkus gan paukošanā, gan ielu vingrošanā un regbijā, gan citos tikpat neparastos sporta veidos.

ZZ Čempionātam šogad pieteicās rekordliels dalībnieku skaits – vairāk nekā 1800 klases jeb gandrīz 46 000 skolēnu no visas Latvijas, savukārt desmit čempionāta pusfinālos par iespēju piedalīties sporta un prāta spēļu finālā Rīgā kopumā cīnījās vairāk nekā 10 000 skolēnu.

ZZ Čempionātu organizē priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis. Tā mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu. Pasākumu atbalsta arī ZZ Čempionāta draugi: Actimel, Adidas, ISIC, Ilustrētā Zinātne, Ergo, Mangaļi un Radio SWH.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV