Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Latvijas čempionāta motokrosā pirmajā posmā uzvaru izcīna Tanels Leoks

LETA, 01.05.2007. 15:00 | komentāri (1)

Aizvadītās nedēļas nogalē sākās Latvijas čempionāts motokrosā, kura pirmajā posmā uzvaru izcīnīja igaunis Tanels Leoks.
Latvijas čempionāta motokrosā pirmajā posmā uzvaru izcīna Tanels Leoks

Aiz Leoka "Open" klasē otro vietu ieņēma vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules čempionāta MX1 klasē Lauris Freibergs, savukārt trešajā vietā finišēja Ivo Šteinbergs.

Mazākajā čempionāta 50 kubikcentimetru klasē uzvaru izcīnīja igaunis Stīvens Lūks, 65 kubikcentimetru klasē nepārspēts palika Pauls Jonass. Savukārt, 125 kubikcentimetru klasē jauniešiem uzvaras lauri latvietim Matīsam Karro, bet 125 kubikcentimetru klasē - igaunim Edikam Kūskam.

Šogad veiktas pārmaiņas Latvijas čempionāta organizācijā un šajā sezonā lielākā uzmanība tiks pievērsta braucējiem un to ērtībai.

"Sākotnēji Latvijas Motosporta federācijas mērķis bija panākt braucēju masveidību, kas divu gadu laikā izdevās. Savukārt tagad ir pienācis laiks domāt par čempionāta kvalitāti," teica Latvijas Motosporta federācijas prezidents Kaspars Cveiģelis.

"Novembrī radās vēlme veikt izmaiņas motokrosa organizācijā, jo likās, ka apstākļi nav pietiekoši labi," pastāstīja Latvijas Motosporta federācijas motokrosa komisijas vadītājs Jānis Kempelis. "Nolēmām pievērst lielāku uzmanību motosportistiem, kuri būs kā galvenie pasākuma aktieri. Izveidojām arī četras reizes lielāku balvu fondu, kurš šosezon būs 32 000 lati."

Paredzams, ka šogad Latvijas vadošie motosportisti un Leoks piedalīties aptuveni četros no sešiem čempionāta posmiem.

Čempionāta organizators Kempelis pastāstīja arī par savu nākotnes vīziju par Latvijas motokrosa čempionāta norisi turpmākajos gados.

"Vēlētos, lai turpmāk tiktu sadalīta skatītāju interese un atsevišķi norisinātos mazās klases (50 kubikcentimetru, 65 kubikcentimetru un 85 kubikcentimetru), solo klases (125 kubikcentimetru jauniešu, 125 kubikcentimetru un Open), kā arī blakusvāģu un kvadraciklu klases," stāstīja Kempelis, kurš cer šādu kārtību ieviest jau nākamajā sezonā.

Latvijas čempionāta otrais posms notiks 19. un 20.maijā Aizputē, bet čempionāta noslēgums paredzēts 8.un 9.septembrī Liepājā, Lažas pagasta trasē.

2007. gada Latvijas čempionāta motokrosā 1. posma kopvērtējuma pirmais trijnieks:

50ccm klase

1.Luuk Steven (Igaunija);
2.Talviku Tamur (Igaunija);
3.Gorsanovs Dmitrijs (Egonik);

65ccm klase

1.Jonass Pauls (Saldus 2000);
2.Visockis Regimantas (Lietuva);
3.Baranov Ivan (Krievija).

125ccm klase

1.Kuus Edik (Elkšņi);
2.Ļitvinovs Agris (IK Auseklis);
3.Bobkovs Aigars (Rodeo);

125ccm jaunieši

1.Karro Matīs (Karro MX);
2.Līvs Dāvis (Elkšņi);
3.Uusna Rannar (Igaunija);

Open klase

1.Tanel Leok (Elkšņi);
2.Freibergs Lauris (Elkšņi);
3.Šteinbergs Ivo (Rodeo).

Tehnisku iemelsu dēļ rezultāti nav pieejami 85ccm klasei. Atvainojamies par neērtībām, rezultāti iespēju robežas tiks publicēti.



 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV