Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Latvijas jaunie hokejisti piedalīsies Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādē

Māris Gorbunovs, 08.10.2010. 14:16

Nākamajā gadā no 12. līdz 19. februārim Čehijas pilsētā Liberecā notiks 10. Eiropas jaunatnes ziemas olimpiāde, kurā pirmo reizi piedalīsies arī Latvijas jaunie hokejisti.

Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādes hokeja turnīrā piedalīsies sešas komandas: Somija, Krievija, Šveice, Čehija, Slovākija un Latvija. Par pamatu dalībai turnīrā ņemti Bobruiskā notikušā U-18 pasaules čempionāta rezultāti. Latvijas komanda, izcīnot devīto vietu, nodrošināja sev piedalīšanos jaunatnes ziemas olimpiādē. Jāpiezīmē, ka pateicoties Zviedrijas komandai, kura atteikusies no dalības jaunatnes olimpiādē, Latvija pirmo reizi piedalīsies šajā starptautiskajā jaunatnes sporta forumā.

Olimpiskajā hokeja turnīrā piedalīsies komandas, kuru spēlētāji ir dzimušu 1994. un 1995. gadā, proti, U-16 izlases. Turnīra formāts paredz divas grupas pa trijām komandām, attiecīgi katras grupas labākās komandas spēlēs par pirmo vietu, otrās labākās par trešo un komandas, kuras būs ieņēmušas pēdējo vietu grupā, sacentīsies savā starpā par piekto vietu. Līdz ar to, katra komanda turnīrā aizvadīs trīs spēles.

Turnīrs notiks no 14. – 18. februārim. Latvijas komandai 14. februārī paredzēta pirmā, atklāšanas spēle ar Krievijas hokejistiem. Dienu vēlāk, 15. februārī būs jāspēlē ar Šveices komandu. Pēc šo spēļu rezultātiem būs zināms par kuru vietu turnīrā cīnīsies mūsu komanda.

Šobrīd vēl nav zināms, kura trenera vadībā spēlēs Latvijas hokejisti. Pretendenti, vadīt Latvijas U-16 izlasi gaidāmajā turnīrā, tiks nosaukti pēc 11. oktobra Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdes. LHF šo turnīru uztver ļoti nopietni, jo vairāki jaunie hokejisti tuvākajā laikā pārstāvēs Latviju U-18 čempionātos. Līdz ar to, lai pienācīgi sagatavotos jaunatnes olimpiskajam hokeja turnīram, Latvijas komanda no 5. līdz 13. februārim aizvadīs treniņnometni.

Iepriekšējās deviņās Eiropas jaunatnes ziemas olimpiādēs mūsu olimpiskā komanda izcīnījusi vienu bronzas medaļu, ko 2009. gadā paveica Rinalds Kostjukovs slēpošanas sprinta distancē. Turēsim īkšķus par mūsu jaunajiem olimpiešiem un Latvijas hokeja komandu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV