Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

„Optibet" eksperti paredz Rīgas „Dinamo" uzvaru mačā pret „Amur"

Madara Zute, 30.11.2010. 09:40

Pēc „Optibet" ekspertu domām Latvijas komanda Rīgas „Dinamo" būs pārliecinoša favorīte otrdien „Arēnā Rīga" paredzētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret Krievijas vienību Habarovskas „Amur", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Cipulis.

Svētdien rīdzinieki pēc vairāk nekā mēneša ilga pārtraukuma atkal aizvadīja spēli savu skatītāju priekšā, tiekoties ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas „Sibirj" vienību, un sīvā cīņā guva virsroku ar rezultātu 3:2. Ar rezultatīviem raidījumiem rīdzinieku rindās šajā duelī izcēlās Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš, kā arī Mārtiņš Karsums, un šī uzvara ļāva „dinamiešiem", kuru rēķinā tagad ir 43 punkti, pacelties no septītās uz sesto pozīciju KHL Rietumu konferencē.

Tā kā cīņa par pirmo astotnieku Rietumos ir pietiekoši spraiga Latvijas komandai nākamajās spēlēs noteikti jācenšas izmantot sava laukuma priekšrocības un gūt maksimāli iespējamos trīs punktus mačos pret potenciāli vājākām pretiniecēm, pie kādām noteikti pieskaitāma arī „Amur" vienība.

Tiesa, pēc samērā neveiksmīgā sezonas sākuma, Habarovskas kluba hokejisti pēdējā laikā ir nedaudz progresējuši, kaut arī viņu kopējā statistikas bilance arvien ir salīdzinoši pieticīga – 28 spēlēs izcīnīti 29 punkti un tikai desmitā pozīcija Austrumu konferencē. Turklāt „Amur" ir piedzīvojusi zaudējumus pēdējās četrās no piecām aizvadītajām spēlēm. Veiksmīga gan pēdējā cīņa izrādījās latviešu hokejistam M.Cipulim, kurš savas komandas zaudētajā svētdienas mačā pret Maskavas CSKA (3:5) izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

Abas otrdienas mača pretinieces šajā sezonā jau vienu reizi samēroja spēkus, un toreiz ar rezultātu 4:3 izbraukumā pēcspēles metienu sērijā triumfēja rīdzinieki. Viņi būs izteikti favorīti arī šoreiz – bukmeikeru skatījumā galvenā trenera Juliusa Šuplera padoto iespējas uzvarēt šajā cīņā vērtējamas ar 55%. Daudz nereālāks speciālistiem šķiet iespējamais „Amur" triumfs (25%) vai neizšķirts pēc 60 nospēlētajām minūtēm (20%).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV