Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Pirmajā endurokrosa posmā uzstādīts jauns rekords

easyget.lv, 05.05.2007. 22:25

Sestdien, 5. maijā Talsos, Mundigciemā norisinājās pirmais 2007. gada Latvijas čempionāta endurokrosā posms. Atklājot sezonu, uzstādīts arī jauns sacensību dalībnieku skaita rekords endurokrosā Latvijā. Sacensībās piedalījušies 128 sportisti.
Pirmajā endurokrosa posmā uzstādīts jauns rekords
Pirmais Latvijas čempionāta posms atklāja arī jaunas endurokrosa trases darbību Latvijā. Jaunatklātā trase raksturojama kā fiziski tehniska trase, kas līdzvērtīga Eiropas čempionāta enduro trašu līmenim. Šī trase ir ieguvums enduro darbībai un sportistu izaugsmei Latvijā.

Sīva konkurence divu stundu garumā bija gan īsts meistarības pārbaudījums sportistiem, gan azartisks piedzīvojums skatītajiem. Sportistiem nācās veikt braucienu kalnainā, smilšainā un pat vietām dubļu pārpildītā trasē.

Mazākajā čempionāta klasē 85cmm uzvaru ieguva Emīls Karro, savukārt veterānu klasē Viesturs Kaktabuls. Hobiju virs 35 gadiem klasē pirmā vieta sacensību organizatoram Ivaram Miķelsonam un C klasē Oskaram Bērziņam.

E1 klasē pirmā vieta Igaunijas pārstāvim Toivo Nikopensiusam, E2 klasē Madaram Pureklim, savukārt E3 klasē – Jānim Vinteram.

Kvadracikliem 2007. gadā pirmo reizi klases tiek dalītas trīs veidos. Kvadri open klasē uzvara sezonas pirmajā posmā pārliecinoši izcīnīja Matīss Cers, kvadri open C klasē - Kaspars Andersons un Kvadri ATV - Indrek Raba no Igaunijas.

Artūrs Robežnieks, Latvijas Motosporta Federācijas enduro komisijas vadītājs norāda, ka „sezona sekmīgi iesākta ir diviem būtiskiem notikumiem – jaunas trases atklāšana Latvijas čempionātā un jauns sacensību rekords, kas ir tikai sākums endurokrosa attīstībai Latvijā. Endurokross ir lieliska iespēja izbaudīt sacensību garšu stundas vai divu stundu garumā profesionāliem un amatieru sportistiem, braucot augsta līmeņa trasēs, cīnoties ar vienlīdzīgiem konkurentiem un izvairoties no letāliem gadījumiem, ko bieži piedzīvojam ikdienas satiksmes apstākļos. Sacensībās nav gūtas nopietnas traumas, kas ir organizatoru nopelns labas trases sagatavošanā. Gribētos vēlēt sportistiem sekmīgi turpināt sezonu, kas iesākusies ļoti veiksmīgi”.

Ivars Miķelsons un Ivars Telle, sacensību organizatori apliecina, ka „trases sagatavošanas process nav viegls, prasa milzīgu ieguldījumu, bet priecē sekmīgais iznākums un pozitīvas sportistu atsauksmes”.

Absolūtajā sacensību kopvērtējumā labāko laiku uzrādīja Jānis Vinters, otrais Madars Pureklis un trešais igaunis Toivo Nikopensisus.

Nākamais Latvijas čempionāta endurokrosā posms 20. maijā Irlavā.

2007. gada Latvijas čempionāta endurokrosā 1. posma pirmais trijnieks:

85cmm klase:
1.Emīls Karro;
2.Juhan Heamets;
3.Tonijs Iļjins.
Veterānu klase:
1.Viesturs Kaktabuls;
2.Arvīds Kļaviņš;
3.Anatolijs Povars.
E1 klase:
1.Toivo Nikopensius;
2.Einārs Vinters;
3.Andris Valts.
E2 klase:
1.Madars Pureklis;
2.Artūrs Robežnieks;
3.Edgars Neilands.
E3 klase:
1.Jānis Vinters;
2.Gatis Preimanis;
3.Jānis Rasmanis.
Hobiji virs 35 gadiem:
1.Ivars Miķelsons;
2.Ivars Telle;
3.Arvis Bumbieris.
C klase:
1.Oskars Bērziņš;
2.Oskars Pugovičs;
3.Raitis Plūme.
Kvadri Open:
1.Matīss Cers;
2.Agris Neija;
3.Aldis Naglis.
Kvadri open C:
1.Kaspars Andersons;
2.Gunārs Afanasjevs;
3.Krišjānis Grava.
Kvadri ATV:
1.Indrek Raba;
2.Rainis Poll;
3.Uģis Lasmanis.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV