Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

„Optibet" eksperti paredz rīdzinieku zaudējumu spēlē pret Maskavas „Dinamo"

Madara Zute, 21.12.2010. 09:32

Pēc „Optibet" ekspertu domām Latvijas komanda Rīgas „Dinamo", visticamāk, cietīs neveiksmi trešdien „Arēnā Rīga" paredzētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pret savas konferences un visas līgas pašreizējo līderi Maskavas „Dinamo".

Pirms pārtraukuma līgā rīdzinieki ar samērā pieticīgām sekmēm aizvadīja trīs izbraukuma spēļu sēriju. Izejot laukumā bez vairākiem savainotajiem vadošajiem spēlētājiem, „Dinamo" hokejisti cieta kapitulāciju mačā pret Jekaterinburgas „Avtomobilist" (3:5), pēc tam pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 2:3 piekāpās Ņižņekamskas „Ņeftehimik", savukārt izbraukuma tūri noslēdza ar skandalozā gaisotnē piedzīvotu zaudējumu Kazaņā pret vietējo „AK Bars". Šajā cīņā videotiesnesis, pieņemot apšaubāmu lēmumu, neieskaitīja četras minūtes pirms spēles beigām gūtos rīdzinieku vārtus brīdī, kad rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 1:1. Nedaudz vēlāk vārtus guva jau laukuma saimnieki, kuri tādējādi izcīnīja uzvaru (2:1).

Kaut arī pēcāk KHL Tiesnešu departaments oficiāli atzina, ka Rīgas „Dinamo" vārtu guvuma neieskaitīšana bijusi kļūda un vainīgo tiesnesi sodīja ar atstādināšanu no pienākumu veikšanas, situāciju turnīra kopvērtējumā tas Latvijas klubam vairs par labu nevērsa. Rīdzinieki 34 spēlēs izcīnījuši 50 punktus, kas viņus ierindo sestajā vietā KHL Rietumu konferencē un sola tiem spraigu cīņu par pozīcijas saglabāšanu labāko astoņu vienību pulkā.

Tikmēr Latvijas izlases treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais Maskavas „Dinamo" klubs, kas uzvarēja abās pēdējās spēlēs pirms KHL pārtraukuma, ar 72 punktiem 34 mačos ieņem pirmo vietu gan Rietumu konferencē, gan visā līgā.

Abas pretinieces jau šajā sezonā divas reizes krustojušas nūjas. Oktobra vidū rīdzinieki Maskavā svinēja minimālu 2:1 uzvaru, bet pusotru nedēļu vēlāk maskavieši „Arēnā Rīga" revanšējās (3:1).

Trešdienas cīņā par favorītiem bukmeikeri uzskata Maskavas „Dinamo" hokejistus, kuru iespējas uzvarēt tiek vērtētas ar 45% ticamību. Mazāk reāls speciālistiem šķiet iespējamais rīdzinieku triumfs (35%), kā arī neizšķirts (20%).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV