Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Loka šāvēji turpina cīnīties par tituliem Baltijas ziemas čempionātā

Agate Zālīte, 27.01.2011. 13:54

Jau pagājušajā nedēļas nogalē Jaunpilī sākās Baltijas ziemas čempionāts loka šaušanā un tas turpināsies arī šajā nedēļas nogalē Ventspilī. Pateicoties loka šaušanas popularitātes pieaugumam pēdējos gados, tas tiek rīkots divās daļās – FITA (Starptautiskā Loka šaušanas federācija) un IFAA (Starptautiskā Apvidus loka šaušanas asociācija) sistēmas lokšāvējiem atsevišķi.
Loka šāvēji turpina cīnīties par tituliem Baltijas ziemas čempionātā

Jaunpilī sacensībās piedalījās 52 sportisti un Baltijas čempionu titulus IFAA sistēmā LB klasē sievietēm izcīnīja Diāna Habibuļina no Pēterpils (Krievija) un vīriešu konkurencē Arnoldas Jurgaitis no Viļņas (Lietuva).

Šajā pašā laikā Francijas pilsētā Nimes, notika starptautisks turnīrs, kurā Zane Bērziņa, kura pašlaik pārstāv Francijas klubu, izcīnīja augsto 8.vietu 118 dalībnieku konkurencē, astodaļfinālā pievecot Olimpisko medaļnieci Viljamsoni no Lielbritānijas ar jaunu Latvijas rekordu finālcīņās – 118 punkti no 120 iespējamajiem.

Savukārt šajā nedēļas nogalē Ventspilī, Ventspils olimpiskajā centrā, norisināsies sacensības olimpiskā un kompaktloka klasēs sievietēm un vīriešiem. Uz sacensībām ir pieteikušies gandrīz 80 sportisti no visām trijām Baltijas valstīm. Sestdien paredzēta kvalifikācija no divu veidu distancēm - 18 un 25 metri, bet svētdienas rītā pusfināla cīņas un fināli par čempionu tituliem.

Arī jaunajiem lokšāvējiem svētdien Ventspilī būs iespēja sacensties savā starpā, sev atbilstošā konkurencē, sacensību sērijas „Mani pirmie starti" 2011. gada pirmajā posmā.

Sīkāka informācija par sacensībām atrodama Latvijas Loka Šaušanas federācijas mājas lapā: www.archery.lv.

Foto autore Agate Zālīte

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV