Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izcīnīti tituli Baltijas ziemas čempionātā loka šaušanā

Agate Zālīte, 31.01.2011. 13:51

Nedēļas nogalē Ventspilī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas loka šāvēji cīnījās par čempionu tituliem Baltijas ziemas čempionātā. Pavisam sacensībās piedalījās 70 sportisti šaujot ar olimpiskajiem un komapktlokiem sieviešu un vīriešu konkurencē divos vingrinājumos - 25m Round un 18m Round, un turnīrcīņās par čempionu tituliem.
Izcīnīti tituli Baltijas ziemas čempionātā loka šaušanā

Diemžēl mūsu Valsts pārstāvjiem izdevās izcīnīt zelta godalgu tikai kompaktloku klasē, sieviešu konkurencē. To paveica Jūlija Oļeksejenko no sporta kluba "Atlantis"! Jūlija arī uzstādīja jaunu Latvijas rekordu vingrinājumā 25m Round - 579 punkti. Jaunais rekords ir par 2 punktiem augstāks nekā Eiropas rekords!

Kompaktloka klasē vīriešiem par Baltijas čempionu kļuva Lietuvas labākais šāvējs - Vladas Šigauskas, bet olimpiskā loka klasē Gerda Pociunaite un Stanislavas Surutkovicius no Lietuvas aiz sevis atstājot mūsu Aneti Kreicbergu un Jāni Amatnieku no sporta kluba "Amazones".

Komandu cīņās kompaktloka klasē vīriešiem atkal nepārspēta palika Lietuva, olimpiskā loka klasē sievietēm un vīriešiem - Igaunija.

Arī jaunajiem lokšāvējiem - gan junioriem un kadetiem, gan pieaugušajiem iesācējiem svētdien Ventspilī bija iespēja sacensties savā starpā, sev atbilstošā konkurencē, sacensību sērijas "Mani pirmie starti" 2011. gada pirmajā posmā.

Sacensības organizēja Latvijas Loka šaušanas federācija sadarbībā ar loka šaušanas klubiem "Odisejs", "Amazones" un "Atlantis". Organizatori izsaka lielu pateicību Ventspils pilsētas domei, Ventspils mēram Lemberga kungam un Ventspils olimpiskajam centram par atbalstu sacensību rīkošanā.

Sīkāka informācija par sacensību rezultātiem atrodama Latvijas Loka Šaušanas federācijas mājas lapā: www.archery.lv

Foto: Agate Zālīte

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV