Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīt pasniegs Latvijas Gada balvas sportā

EasyGet.lv, 21.12.2011. 13:13

Jau rīt, 22. decembrī, pulksten 21:15 Latvijas televīzijas un Latvijas radio pirmā kanāla tiešraidē sporta līdzjutēji varēs sekot līdzi svinīgajai Latvijas Gada balvas sportā 2011 pasniegšanas ceremonijai, kas risināsies kinoteātrī Splendid Palace, informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.
Rīt pasniegs Latvijas Gada balvas sportā

Ceremonijas laikā kopumā 13 nominācijās tiks apbalvoti Latvijas labākie aizvadītā gada sportisti, treneri, debitanti un nozīmīgākie sporta notikumi, kas nesuši mūsu valsts vārdu pasaulē.

Balvu par Mūža ieguldījumu Latvijas sportā šogad pasniegs leģendārajam motosportistam, vairākkārtējam Latvijas un PSRS čempionam motokrosā blakusvāģu klasē Jānim Serģim. (dzimis 1938. gadā). Jānis aktīvi startēja sacensībās līdz 52 gadu vecumam (līdz 1992. gadam) un bija publikas elks ceturtdaļgadsimta garumā. Pēcāk kļuva par treneri dēlam Kristeram Serģim – pieckārtējam pasaules čempionam motokrosā blakusvāģu klasē.

Tiešraides laikā skatītāji ar telefonbalsojuma starpniecību varēs noteikt savu simpātiju Latvijas sportā, balsojot par Latvijas populārāko sportistu. Balsot varēs par trim atlētiem – vieglatlēti Inetu Radeviču, riteņbraucēju Gati Smukuli un skeletonistu Martinu Dukuru, kuri līdzjutēju internetbalsojumā portālos Delfi.lv un Olimpiade.lv saņēmuši lielāko atbalstu.

Pirmo reizi Latvijā skatītājus pārsteigs arī unikāla Gada balvas sportā scenogrāfija, kuras pamatā ir ledus un gaismas spēle. Skanēs priekšnesumi no Imanta Kalniņa operas Spēlēju, dancoju.

Ekskluzīvi un nestandarta risinājumi izmantoti ceremonijas video noformējumā un skatuves scenogrāfijā, kuru veido vairāku Lielā Kristapa balvu laureāts Edmunds Jansons. Lai spilgtinātu režisora Viestura Kairiša atdzimšanas ideju un māksliniecisko noformējumu, scenogrāfijas pamatā izmantots pirmelements ūdens – skatuvi rotās ledus elementi, kuri lauzīs gaismas starus. Līdz ar to skatītājiem būs iespēja vērot neparastu gaismas un ledus saspēli.

Ceremonijas režiju caurvīs rainiskais atdzimšanas motīvs. Ceremonijas režisors Viesturs Kairišs pasākuma mākslinieciskajā daļā iecerējis uzsvērt sporta triumfu pār grūtībām, kur caur konkrētu cilvēku pieredzi un muzikālajiem priekšnesumiem apliecinās sporta pozitīvo lomu cilvēku dzīvē un izaugsmē. Tiešraidē skatītājiem būs iespēja dzirdēt priekšnesumus no Imanta Kalniņa operas Spēlēju, dancoju roka versijā. Visus operas fragmentus izpildīs populāri solisti: dziedātāja Amber, Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš, izcilie operdziedoņi Inga Šļubovska, Jānis Apeinis un citi māklsinieki, kuri līdz ceremonijai tiek turēti noslēpumā. Uzvedumu papildinās stīgu sastāvs un citi instrumenti.

2011. gads Latvijas sportā bijis spožām uzvarām un izciliem panākumiem bagāts, virkne sporta notikumu satricināja un lika straujāk sisties līdzjutēju un arī sporta sabiedrības sirdīm, vienoties prieka un traģisku zaudējumu asarās. Starp gada spilgtākajiem notikumiem noteikti minams skeletonista Martina Dukura triumfa gājiens Pasaules un Eiropas čempionātos un uzvara Pasaules kausa izcīņā, ievērības cienīgs bijis šarmantās un talantīgās tāllēcējas Inetas Radevičas sniegums Pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas vainagojās ar izcīnīto bronzas godalgu - Latvijas vieglatlētikai pirmo medaļu šāda līmeņa sacensībās kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Taču nedrīkst aizmirst, ka šis gads mums nesis arī smagus zaudējumus un traģēdijas - diemžēl Latvijas sporta līdzjutējus vairs nepriecē dzelzsvīra Kārļa Skrastiņa sniegums hokeja laukumā, aizsaulē aizgājusi Latvijai pirmā Olimpiskā čempione Inese Jaunzeme.

Metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas – piramīdas, tiks pasniegtas nominācijās: Labākais Latvijas sportists, Labākā Latvijas sportiste, Labākais tehnisko sporta veidu sportists, Labākais Latvijas treneris, Labākā Latvijas sporta spēļu komanda, Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos, Gada uzlecošā zvaigzne, Gada sporta notikums Latvijā, Paraugs sportā, Gada sporta skolotājs, Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva, Mūža ieguldījums Latvijas sportā un Latvijas populārākais sportists.

Ceremonijā pasniegs arī Latvijas Televīzijas 7.kanāla redakcijas speciālbalvu.

Apbalvošanas ceremoniju rīko LOK kopā ar Igo Japiņa sporta aģentūru. Finansējumu nodrošina LOK ģenerālsponsori SIA Latvijas Mobilais Telefons un A/S Latvijas Valsts meži, LOK sponsori A/S Swedbank, A/S Latvijas Dzelzceļš un A/S Latvijas Gāze.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV