Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Latvijas ziemas orientēšanās izlase startēs Eiropas Čempionātā

EasyGet.lv, 20.02.2012. 11:28

21. februārī Ukrainā, Sumijas pilsētas apkārtnē notiks ziemas orientēšanās sezonas kulminācijas sacensības - Eiropas, Pasaules Junioru, Eiropas Jauniešu un Pasaules Veterānu čempionāti orientēšanās ar slēpēm - visi vienlaikus. Latvijas izlasi pārstāvēs 16 sportistu liela komanda, informē LOF preses dienests Jānis Tamužs.
Latvijas ziemas orientēšanās izlase startēs Eiropas Čempionātā

Sacensības sāksies ar Eiropas Čempionāta jaukto stafeti 21. februārī. Šī būs vienīgā disciplīna, kas atšķirsies pieaugušajiem no pārējiem. 2 cilvēku, 6 etapu stafetēs, kur katra etapa uzvarētāja laiks ir 6-8 minūtes, parasti var sagaidīt daudz interesantu pavērsienu, un šī ir viena no skatītājiem visdraudzīgākajām disciplīnām. Jauktajā sprinta stafetē Latvijas izlasi pārstāvēs čempionāta jaunākā komanda - Raivo Kivlenieks un Līga Valdmane.

Turpmākajās dienās, sākot ar 22. februāri, jaunieši, juniori un pieaugušie startēs vienās un tajās pašās disciplīnās. 22. februārī visi startēs sprinta sacensībās, kam nākamajā dienā sekos vidējā distance. Pēc trīs sacensību dienām beidzot būs pienākusi atpūta diena, pēc kuras sportistiem būs jāsacenšās klasiskajās trīs etapu stafetēs. Pēdējā sacensību diena piedāvās, iespējams, čempionāta smagāko pārbaudījumu - garo distanci ar kopējo startu.

Pasaules Veterānu čempionāta dalībnieki sacentīsies divās garajās distancēs ar atsevišķo startu, kurās uzrādītie laiki tiks summēti kopā, un uzvarētājs tiks noteikts pēc šīs summas.

Viena no izlases trenerēm, Iveta Holcmane, augstākās vietas iesaka gaidīt jauniešu konkurencē, kur Latvijas izlases cerības tiek saistītas ar madonieti Jāni Bauni, kuram pa spēkam varētu būt iekļūt labāko trijniekā. Augstvērtīgus rezultātus varam sagaidīt no izteiktā pieaugušo izlases līdera Andra Kivlenieka, kurš pagājušajā gadā Pasaules čempionātā ierindojās labāko divdesmitniekā. Eiropas čempionāta stafetē vīriešu komandas trio, kur bez jau pieminētajiem brāļiem Kivleniekiem startēs arī Edgars Bričonoks, varētu uzrādīt rezultātu starp sešām labākajām komandām nāciju vērtējumā. Junioru izlases komandai, kur Jānis Baunis startēs kopā ar Nauri Raizi un Nauri Neimani, ir līdzīgs uzdevums. Sieviešu junioru komandā startēs Līga Valdmane, Zane Čamane un Ieva Krūmiņa. Trenere Iveta Holcmane atzīst, ka junioru vecumā iekļūt starp 20 spēcīgākajiem ir nopietna treniņdarba augļi un patiešām spēcīga sportista pazīme.

Kā allaž, spēcīgi ir arī mūsu veterāni, no kuriem Viktors Ļeščovs, Aleksandrs Zilis un Juris Kokins ir tie vīri, kuri var atvest mājās kādu medaļu.

Foto © Edgars Bričonoks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV