Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Ventspils lidlaukā noslēdzas Latvijas dragreisa čempionāta 5. posms

Easyget.lv, 06.08.2013. 10:06

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspils lidlaukā notika Latvijas dragreisa čempionāta 5. ieskaites posms - Bridgestone Adrenaline Dragrace Championship.

Sestdien, pirmajā sacensību dienā, skatītājus pārsteidza kuplais dalībnieku skaits, jo uz sacensībām bija ieradušies vairāki Lietuvas un Igaunijas jaudīgie Dragreisa auto. Dalībnieki skatītājus lutināja ar iespēju tuvumā apskatīt un fotografēties pie savām automašīnām, kā arī iegūt autogrāfus no braucējiem, apmeklējot dalībnieku parku.

Sīva cīņa norisinājās čempionāta Unlimited klasē. Lai arī pirmajā kvalifikācijas dienā čempionāta jaudīgākās klases labāko kvalifikācija laiku uzrādīja braucējs Ilmārs Zausajevs, nākamās dienas fināla braucienos tehnisku iemeslu dēļ viņš piekāpās Lietuvas braucējam Aivaram Štikelim, atdodot pjedestāla zelta medaļas vietu. Taču puiši sacensību un konkurenci uztvēra draudzīgi un ar humoru izspēlējot fināla braucienu - Ilmārs uz starta stājās bez auto, parādot, ka viņa reakcija, ieņemot skriešanai zemo startu, bija ātrāka par Lietuvieša jaudīgā auto uzrāvienu.

Lidlaukā tika uzstādīta ceturtdaļjūdzes jeb 402,336 metrus gara Dragreisa taisne. Jau pirmajā dienā, kad norisinājās dalībnieku kvalifikācijas braucieni, organizatorus pārsteidza lielais apmeklētāju skaits. Tādēļ pēc pirmās sacensību dienas tika nedaudz pagarināta skatītāju zona, un drošības iemeslu dēļ izveidota piltuves formā, kas turklāt apmeklētājiem palīdzēja labāk pārraudzīt visu trasē notiekošo. Organizatori piebilst, ka nākamgad pasākuma laikā apņemas uzbūvēt tribīnes, kurās vērot sacensību gaitu skatītājiem būs daudz ērtāk. ‘’Pasākums bija patiešām izdevies - priecājamies par kuplo dalībnieku skaitu, un lielo skatītāju interesi. Pateicoties Ventspils domes un Ventspils Lidostas atbalstam, esam izmēģinājuši jaunu trasi, un ceram arī nākamgad atgriezties Ventspils lidlaukā, pieaicinot vairāk ārvalstu dalībniekus!’’ komentē Jolanta Jermacāne, pasākuma organizatore.

Sacensības organizēja Sporta Biedrība ‘’Evo Racing Team’’ , Jolanta Jermacāne un Ieva Čerņajeva.
Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visi jaunumi, diskusijas meklējiet www.facebook.com profilā Latvian Drag Racing Championship., savukārt pieteikšanās sacensībā online režīmā meklējiet www.drag-racing.lv

Sacensību uzvarētāji:

UNLIMITED klase:
1. Aivaras štikelis
2. Ilmārs Zausajevs
3. Māris Ozoliņš

PRO B klase:
1.Jānis Dimpers
2.Agris Biezais
3.Jevgēnijs šabanovs

PRO A klase:
1.Rihards Eriņš
2.Rolands Ozolinš
3.Ervīns Klāsups

PRO STREET klase:
1. Edgars Eriņš
2.Oļegs Rezņiks
3.Jānis Dimpers

STREET MODIFIED klase:
1.Rihards Eriņš
2.Vytis Juozaitis
3.Vitālijs Koloss

STREET klase:
1.Edgars Dimpers
2.Klāvs Laiviņš
3.Maksims Ordovskis

HANDICAP klase:
1.Andrejs Stefanovičs
2.Maksims Milčs
3.Mihails Riško

Bridgestone Adrenaline Dragrace Championship pēdējais posms notiks 31. augustā un 1. septembrī Rīgā, Biķernieku trasē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV