Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Microsat Systems Canada Inc. sola izveidot satelītinternetu uz visas pasaules

ZParks, 21.01.2011. 14:31

Kanādas kompānija Microsat Systems Canada Inc. nākusi klajā ar saviem plāniem tuvāko gadu laikā realizēt projektu CommStellation, kurš paredz izveidot ar satelītu pavadoņu palīdzību interneta pieeju pilnīgi visās pasaules vietās.
Microsat Systems Canada Inc. sola izveidot satelītinternetu uz visas pasaules

Jaunā CommStellation sistēma pēc MSCI ieceres sastāvēs no 84 mikro pavadoņiem, kuru orbīta būs 1000 kilometru augstumā virs zemes. Pavadoņi atradīsies sešās dažādās orbitālajās plaknēs, ar 30 grādu nobīdi. Katrā plaknē būs 13 darbojošies pavadoņi un viens rezerves aparāts. Savukārt uz zemes būs 20 stacijas, kuras pieslēgtas ātrgaitas internetam. Interneta ātrums būs līdz 12 Gbit/sekundē. Projekta sākums ir paredzēts 2014. gadā, un lai nogādātu orbītā visus mikro pavadoņus, būs nepieciešamas sešas raķetes (katra pacels 14 pavadoņus). Ja viss noritēs kā plānots, tad CommStellation sistēm sāks strādāt jau 2015. gadā un nosegs visu pasauli ar interneta pārklājumu.

http://zparks.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV