Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Aģentūra „Jauni Rakursi" piedāvā doties ekskursijā „Viņi dega par Latviju"

Kristīne Fedotova, 16.11.2010. 13:27

„Viņi dega par Latviju" ir aģentūras „Jauni Rakursi" ekskursija - dzīvās vēstures stunda Meža kapos, ko pirmssvēku laikā jau apmeklējušas vairākas Latvijas skolas. Vēl iespējams pieteikties, lai 19. novembrī izietu šo ekskursiju kopā ar gidi – vēsturnieci.
Aģentūra „Jauni Rakursi" piedāvā doties ekskursijā „Viņi dega par Latviju"

Valsts svētku noskaņās „Jauni Rakursi" kopā ar dažādām grupām jau izstaigājuši gan Brāļu, gan Meža kapus. Lai nāktu pretī tiem, kas nav paspējuši, vai nav atraduši brīvu brītiņu, vēl 19. novembrī ir iespēja pieteikties pastaigai par Meža kapiem.

Dzīvās vēstures stundas „Viņi dega par Latviju" programmas pirmajā daļā „Viņi valsti dibināja" plānots apciemot trīs izcilu 1918. gada valsts dibinātāju atdusas vietas: Jānis Čakste - mūsu pirmais prezindents, Zigfrīds Anna Meierovics - Latvijas diplomātijas simbols un Jānis Ducens – Latvijas armijas sirdsapziņa. Tā būs iepazīšanās ar trīs iecienītu un mīlētu valstvīru – apdāvinātu un darbīgu personību dzīves stāstiem un piemiņas zīmju tapšanas vēsturi.

Pastaigas otrajā daļā „Viņi atdeva dzīvību par to" aizdegsim svecīti par tiem, kas jauni, drosmīgi un talantīgi, gatavi īstenot brīvības idejas, savas dzīvības ziedoja Latvijai: kinooperatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne, milicijas leitnants Sergejs Konoņenko un skolēns Edijs Riekstiņs.

Šomēnes vairākas skolēnu grupas jau bijušas ekskursijā un, par spīti skolotāju bailēm, ka bērniem šīs vēsturiskās tēmas varētu likties garlaicīgas, dzīvās vēstures stunda bijusi apmeklēta gan ar ziediem, gan svecītēm, ko atstāt piemiņas vietās. Paši skolēni arī atzinuši, ka ir interesanti – nav nekādu melnu krustu, bet ir lidmašīnas, ko vajag parādīt arī mammai un tētim! 19. novembris ir tā reize, kad tiek aicināti gan vecāki, gan vecvecāki, gan arī bērni, lai kopīgi atklātu spilgtus un aizraujošus Meža kapu stāstus, ko vēstures grāmatās nevar atrast.

Interesenti aicināti ieskatīties www.jaunirakursi.lv un pietekties ekskursijai savlaicīgi, sazinoties ar aģentūru telefoniski vai pa e-pastu: 29257464 vai info@jaunirakursi.lv Dalības maksa 4Ls, sākums plkst. 12.00.

Papildus informācija par šo un citiem „Jauni rakursi" piedāvajumiem pieejama mājas lapā www.jaunirakursi.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV