Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Iznācis žurnāla “GEO” jūlija numurs

Kaspars Milaševičs, 16.07.2009. 16:32

Jūlija numurā lasiet:
Iznācis žurnāla “GEO” jūlija numurs

21. jūlijā aprit tieši 40 gadi, kopš Ārmstrongs teica savu slaveno frāzi par mazo soli un lielo lēcienu. Otrā mēness iekarošanas misija, kas sāksies 2020. gadā, patiešām uzskatāma par ambiciozāko kosmosa izpētes pasākumu, kāds jebkad plānots. Detalizēts apskats par plānoto atgriešanos uz Mēness lasāms jaunajā GEO numurā.

Cilvēku ikdiena sastāv no nemitīgas dažādu lēmumus pieņemšanas. Ir grūti pateikt, kas tieši pamudina izšķirties par labu vienam vai otram lēmumam – emocijas, intuīcija vai saprāts. Taču, kā uzzināsi no šī mēneša GEO, lēmumu pieņemšana  ir komplicēts process, ko pēta vesela psiholoģijas nozare. Kā tas notiek, vēsta numura galvenā tēma “Pareizo lēmumu noslēpums”.

Vēl jūlija numurā par to, ko nozīmē gatavoties iestājeksāmeniem prestižākajā Indijas IT augstskolā, par lauvtamarīniem, kam atkal jāmācās dzīvot brīvībā, un par planētas dīvainākā un sāļākā ezera – Nāves jūras – samilzušajām problēmām.

P.S.
Ārmstronga komanda 1969. gadā uz Mēness atstātja 85 dažādus priekšmetus – ASV karogu, plāksni ar vēstījumu, Nīla Ārmstronga skafandra zābakus, TV kameru, mērinstrumentus un to futrāļus u.c. Protams, visi šie pārpalikumi tika atstāti, lai modulis atkal spētu pacelties no Mēness un nonāktu orbītā, jo degvielas daudzums bija ierobežots. Pilns uz Mēness atstāto lietu saraksts atrodams te: http://spacegrant.nmsu.edu/lunarlegacies.

Savādāks skats uz pasauli.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV