Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Iznācis “Veto Magazine” 29. numurs, tēma – lielpilsēta

Santa Vaskinoviča, 10.02.2014. 09:43

Lasītājus ir sasniedzis jaunais mūzikas, mākslas un modes žurnāls “Veto” #29, kurā lasāmas intervijas ar kulta pavāru Mārtiņu Sirmo, mūziķi Alisi Josti, instrumentālo grupu Omertá un citiem.
Iznācis “Veto Magazine” 29. numurs, tēma – lielpilsēta

Lielpilsētas tēmai veltītajā numurā autori piedāvā iepazīties ar vairākiem Londonā notvertiem stāstiem - šajā "Veto" var lasīt par mūziķa Pete The Temp piedzīvojumiem skvotos, par mēbeļu dizainera Ādama Fērvetera (Adam Fairweather) inovatīvajiem un ilgtspējīgajiem projektiem, par Džeremija Janga (Jeremy Young) eksperimentiem skaņu mākslā u.c. Savukārt Rīgas vārda lolotāji – zīmolu Miesai, BlankBlank un RigaX radītāji – stāsta par galvaspilsētas nosaukuma un simbolu nozīmi savos darbos. Bet par to, kā padarīt Rīgas pilsētvidi patīkamāku dzīvošanai, "Veto" lappusēs diskutē dzejnieku apvienības “Orbīta” pārstāvis Artūrs Punte, sociālantropoloģe Jurga Kupstīte (Jurga Kupstyte), Urbānā institūta vadītājs Jonass Bušels (Jonas Büchel) un kultūras menedžere Brigita Stroda. Modes lapās skatāmas fotogrāfes Evitas Gozes bildes, kas vilina uz nesteidzīgu pēcpusdienas zvilnēšanu dīvānā. 


Šī numura ilustrāciju autore ir komiksu žurnāla “kuš!” rīkotā konkursa “Briseles kāposti” "Veto Magazine" simpātijas balvas ieguvēja – grafiķe Elīna Brasliņa, kuras filigrānās ilustrācijas ieved lasītāju lielpilsētas džungļos.

Astoņdesmit lapaspuses biezais žurnāls maksā 2.12 € (1.49 Ls), to var iegādāties "Narvesen" preses tirdzniecības vietās, lielākajās "Jānis Roze" grāmatnīcās, "Rimi" hipermārketos, vairākos “Maxima” un “Prisma” lielveikalos, veikalā "LukaBuka", galerijā "Istaba", bārā/kafejnīcā "Vieta", "Pasēdēt", modes aksesuāru un apavu veikalos "Bang Bang", "Boards.lv" un “Paviljons”.

“Veto” #29 tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Šis numurs tapis sadarbībā ar Britu padomi.

www.vetomagazine.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV