Piektdiena, 18.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends;

Pērn no OCTA polisēm vairāk nekā miljons latu veltīts ceļu satiksmes drošības kampaņu organizēšanai

easyget.lv, 02.04.2008. 10:38 | komentāri (1)

Pērn Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses fondā no iegādāto OCTA polišu prēmijām ieskaitīti 1,139 milj.latu, kas ir par 60% vairāk nekā 2006.gadā. Lielākā daļa šo līdzekļu ieguldīti informatīvo kampaņu organizēšanā, kuru mērķis ir veicināt ceļu satiksmes drošību uz Latvijas ceļiem.
Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu, ik gadu apdrošinātāji ieskaita speciālā Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kontā 2% no prēmijām par OCTA polisēm, kas tālāk nonāk Ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses fondā.

Pērn vērienīgākie realizētie projekti, kas daļēji līdzfinansēti no šiem līdzekļiem (no nopirktajām OCTA  polisēm) ir informatīvās kampaņas „Orgānu donori”, "Nāvīgs ieradums”, „Redzi un esi redzams!”, „Skarbās Jāņu dziesmas”, „Piesprādzē neriskē” un daudzas citas, kā arī veikta alkometru, radaru un citas tehnikas iegāde.

Juris Stengrevics, LTAB valdes priekšsēdētājs: „Transportlīdzekļu īpašnieki, iegādājoties OCTA, 2% no polises summas maksā par sociālajām kampaņām un citām lietām, kas būtiski uzlabo drošību uz Latvijas ceļiem. Jāsaka, ka, salīdzinot ar citiem gadiem, pērn iemaksas pieaugušas visstraujāk, pārsniedzot miljons latu. Mūsuprāt, sociālās kampaņas ir ļoti nepieciešamas, lai veidotu Latvijā atbildīgu braukšanas kultūru. Jo aktīvāk ar dažādu akciju un kampaņu palīdzību tiks pievērsta uzmanība satiksmes drošībai, jo īsākā laika posmā būs sagaidāms rezultāts un negadījumu samazināšanās.”

LR likumā par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu noteikts, ka ik gadu 1% līdzekļu no nopirktajām OCTA polisēm izmanto Iekšlietu ministrijas padotībā esošās iestādes (tai skaitā Ceļu policija) , bet 1% - citas institūcijas (tai skaitā CSDD u.c.). Līdzekļi tiek pārskaitīti ar mērķi realizēt ceļu satiksmes drošības programmas un  veikt pasākumus ceļu satiksmes negadījumus novēršanai Latvijā. Par līdzekļu piešķiršanu konkrētajiem projektiem un budžeta izlietojumu lemj Ceļu satiksmes drošības padome.

2006.gadā šajā fondā ieskaitīti 709 tūkst.latu.  Pieaugot ieņēmumiem no noslēgtajām OCTA polisēm, palielinās arī apdrošinātāju veiktās finanšu līdzekļu iemaksas fondā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV