Tātad, Accenta dizaineri uzskaita pieprasītākās funkcijas: apgaismojums iekšpusē parasti ir visos jaunajos modeļos; produktu atsaldēšana; uzsildīšanas elements - augšā, apakšā, iespējama ieslēgšana atsevišķi; vairākas gatavošanas programmas (apakšējā uzsildīšana, augšējā uzsildīšana, intensīvā uzsildīšana, grils u tml.); konvekcija (ventilators), īpaši noder cepšanai, nodrošina vienmērīgāku uzsildīšanu un sārtumu; taimeris, kas ir ļoti ērts aizmāršīgiem un vienmēr aizņemtiem kulināriem, cepeškrāsns tiek izslēgta automātiski; teleskopiskās vadīklas ir ierīces sānu daļā, kas atbalsta cepešpannu, lai tā neapgāztos. Tas ir ļoti ērti; pašattīrīšanās - cepeškrāsns tiek uzsildīta līdz 300˚ -500˚ С, visi pārpalikumi nodeg un atliek tikai novākt pelnus (procedūras gaitā gan ieteicams tvaiku nosūcēju ieslēgt uz pilno jaudu, jo var pastiprināti izdalīties dūmi un degšanas smakas). Tāpat Jums var piedāvāt iesmu funkcijas (lielo gaļas gabalu apstrādei); termometru zondes, kas fiksē temperatūru cepeškrāsnī un paziņo, kad ēdiens ir gatavs. Ja mājās ir bērni, noderīga būs īpaša aizsardzības funkcija, kas bloķē visas cepeškrāsns funkcijas, novēršot nejaušās ieslēgšanas iespēju. Dažos modeļos cepeškrāsns durtiņas var būt atveramas nevis virzienā uz leju, bet gan uz sānu vai arī būt izvelkamas - ļoti ērti, jo nav nepieciešamības izņemt cepešpannu, lai pārbaudītu, vai ēdiens ir gatavs, arī izņemt trauku vai ielikt ēdienu krāsnī ir daudz vienkāršāk. Accenta dizaineri uzsver, ka mūsdienu cepeškrāsnīm tiek izvirzītas īpašas drošības prasības. Durtiņu stiklotā daļa tiek izgatavota no dubultā stikla, tādēļ riska apdedzināties praktiski nav. Vairumā modeļu tiek izmantota tangenciālās ventilācijas sistēma, kas ļauj izvairīties no apkārtējo priekšmetu un mēbeļu uzsilšanas. Daži ražotāji piedāvā arī tādu funkciju, kā automātiskā izslēgšana - pēc noteikta laika atkarībā no iestatījumiem plīts riņķi vai viss vārīšanas panelis tiek izslēgts. Tādēļ varēsiet neuztraukties, ja aizmirsīsiet izslēgt riņķi. Interesanti, kādas plītis un cepeškrāsnis tiek izmantotas restorānos un kafejnīcās? Ar ko atšķiras profesionālais aprīkojums no ierastās sadzīves tehnikas? Vispirms - ar izmēriem (restorāna plīts var aizņemt pusi virtuves), otrkārt, tam piemīt īpašs izturīgums un drošums, jo šādas plītis un cepeškrāsnis tiek izmantotas praktiski nepārtraukti dienas gaitā, bet citreiz pat cauru diennakti. Treškārt šāda veida ierīces ir īpaši jaudīgas (gāzes degļu jauda var sasniegt pat 7,2 kW!). Accenta dizaineri informē, ka atšķirības ir arī cenas ziņā. Profesionālā aprīkojuma korpuss parasti tiek izgatavots no nerūsējoša tērauda, jo tas ir termiski izturīgs, ilgmūžīgs materiāls, kas neprasa īpašu apkopi. Cepeškrāsns funkcijas nav īpaši daudzveidīgas, bieži vien tās ir tikai divas vai trīs, jo jebkurš daudzmaz nopietns restorāns iegādājas aprīkojumu ar specializētām funkcijām, proti, atsevišķu grilu, atsevišķu konvekcijas krāsni. Cepeškrāsns var sastāvēt no vairākām sekcijām, kur vienlaikus var gatavot dažādus ēdienus - zivi, gaļu vai desertu. Profesionālajai tehnikai tiek izvirzītas īpašas ugunsdrošības prasības, kā arī sanitāri higiēniskās normas. Izlemjot iegādāties dārgāku cepeškrāsni ar dažādām ekstrām, Accenta dizaineri iesaka rūpīgi apdomāt, vai tiešām visas šīs funkcijas ir nepieciešamas, jo bieži vien mēs maksājam naudu par pakalpojumiem, ko turpmāk nemaz nelietosim. Materiāls izmantots no aca.lv
Dzīvesstils » Mājoklis
Kādu cepeškrāsni izvēlēties?
www.accenta.lv, 17.08.2009. 14:12
Cepeškrāsns izvēle arī nebūt nav tik vienkārša lieta, kā sākotnēji varētu šķist. Kādreiz cepeškrāsnis bija aprīkotas vienīgi ar termometru un uzsildīšanas regulatoru, bet šobrīd jebkurš sevi cienošais ražotājs piedāvā virkni dažnedažādu funkciju, dažas no kurām gan var likties par dārgu vai par lieku.