Garšīgi ēdieni labai veselībai – šis apakšvirsraksts izsaka grāmatas reizē vienkāršo un mums visiem ļoti nozīmīgo pamatideju.
Jogas un senās ājurvēdas pasniedzēja Amadeja Morningstāra ir viena no pazīstamākajām uztura speciālistēm pasaulē. Savā darbā viņa apvienojusi mūsdienu uztura mācības un ājurvēdas ēdiena gatavošanas principus. Autore sniedz iespēju iepazīt un izprast tūkstošiem gadu senas ēdiena gatavošanas tradīcijas, kas ietvertas mūsdienīgās un viegli pagatavojamās receptēs.
Grāmata paver durvis uz mūžsenām zināšanām, kas sniedz izpratni par Senās Indijas dziedināšanas mākslu un māca izmantot tās universālos principus ikvienā virtuvē. Autore ne vien dod iespēju pagatavot daudzus brīnišķīgus ēdienus, bet arī skaidro, kā šīs maltītes pielāgot katra cilvēka vajadzībām. Grāmata ļauj lasītājam noskaidrot savu ķermeņa tipu jeb došu un atklāj, kādi ēdieni, produkti, garšvielas un dzērieni ir tam piemērotākie. Izdevumā atradīsiet brokastīm, pusdienām, launagam, uzkodām un vakariņām piemērotas receptes, kā arī pamācības, kā pagatavot atsvaidzinošus, nomierinošus un uzmundrinošus dzērienus. Amadeja Morningstāra iepazīstina ar mūsdienās populāru pārtikas produktu ietekmi uz ķermeni un prātu, kā arī to saderību ar citiem produktiem un katra cilvēka vajadzībām.
Amadeja Morningstāra atklāj, kā pagatavot garšīgu un dziedinošu ēdienu, kas palīdzēs prātā, ķermenī un dvēselē atgūt līdzsvaru un padarīs ikvienu maltīti par patiesu dzīvības spēku.
Grāmatas noskaņu labi raksturo tajā iekļautais hinduistu guru Nīmas Koroli Babas aforisms „Mīliet cilvēkus, kalpojiet tiem un pabarojiet tos".
Šis izdevums ir lieliska dāvana gan tiem, kas interesējas par Austrumu kultūru, gan visiem pārējiem. Autore patiesi ir radījusi rietumniekiem viegli uztveramu un ikdienā lietojamu rokasgrāmatu. Turklāt tā ir bezgala interesanta!
No angļu valodas tulkojusi Aija Rusiņa.