"Dabā ir sezonas. Un tās ir jāievēro," saka Signe Meirāne, " veselības un interesantākas dzīves vārdā. Ēdiens, sezonāls un gards, emociju pilns. Tāds ir mans ēdiens un tāda ir mana dzīve. Tas ir dzīvesveids, tās ir jaunas zināšanas, jaunas garšas un pieredzes. Pieredzes, kuras tieši saistībā ar ēdienu var iegūt, tikai un vienīgi pasmaržojot, pataustot un pagaršojot. Pieredze, kura pēc tam paliek atmiņā uz visiem laikiem – kā mammas ceptā kūka vai bērnībā ēsts mandarīns, vai tikko svaigi taisīts siers un cepta maize. Bet mūsdienās tā visa ir tik daudz – 10 viena veida sieru, 15 gaļas, desmitiem jogurtu un kā tik vēl. To visu gribas pagaršot, bet ir tik bail, jo ikviens mēģinājums prasa laiku, naudu un drosmi un, kas zina, varbūt lielu prieku vai lielu vilšanos."
Šis jautājums – sezonāls, kvalitatīvs un interesants ēdiens, galda kultūra, komunikācija - ir īpaši svarīgs mūsdienās, laikā, kad cilvēki par lietu, kas viņu organismam nepieciešama visvairāk un vislabākā, domā vispaviršāk un mazāk. Laiks atgādināt par to, ka dzīve nav tikai skrējiens – ātrs un nebeidzams, bet tajā ir jāapstājas, lai izbaudītu ko jaunu, ļautos pieredzei un tajās dalītos ar mums un citiem. Apsēsties vakariņās kopā ar ģimeni vai tuvajiem, atkorķēt pudeli vīna un garu sarunu laikā to lēnām, gatavojot vakariņas, iztukšot. Vai cilvēkam, kas novērtēs, dāvanā aiznest pašu gatavotu cepumu, īpašu sieru ar tiešām labu džemu, zinot, kur to nopirkt un kas tas ir. Tas ir viss lietu kopums, kopums, kas mums ir svarīgs. Kas svarīgs ģimenei, cilvēkam, organismam un, pats galvenais, – baudāmai dzīvei.
Grāmatas recepšu autore Signe Meirāne ir kulinārijas portāla www.cetrassezonas.lv galvenā redaktore un arī idejas autore. Signe savā dzīvē ievēro sezonalitātes principus, un, lai gan tas ir prasījis vismaz četrus gadus pārejas posma, viņa ir pārliecināta, ka tas ir pareizs lēmums (neēst ziemā tos dārzeņus un ogas, kuriem nav sezona). Tāpat Signe var stundām runāt par ēdiena tēmu un vienmēr gatava radīt jaunas receptes iedvesmojoties no veikalu plauktos redzētā, sezonā pieejamā, dārzā izaudzētā vai tirgū nopirktā.
Loģisks turpinājums portālam bija pirmā grāmata. Neliela, bet tikpat pārliecinoši sezonāla, radīta ar mīlestību un cieņu pret apkārtējo vidi, cilvēkiem un dzīvi kopumā. Grāmata sadalīta četrās daļās, četros gadalaikos. Receptes radītas izmantojot iespējami vairāk dažādu, bet viegli pieejamu produktu. Te mijas grūbas ar kuskusu, mieži ar pastu, kartupeļi ar turku zirņiem. Izmantota gan liellopu, gan vistas gaļa, nav piemirsts par cūkgaļu, teļa un jēra gaļu. Katrā sezonā ir zupas, salāti, uzkodas un otrie ēdieni. Un, protams, deserti.
Grāmatā ir pavisam 60 receptes - 40 no tam radītas speciāli šai grāmatai, bet 20 portālam www.cetrassezonas.lv.
Visas Signes Meirānes receptes no pirmās līdz pēdējai ir radītas ar lielu mīlestību un cieņu pret sevi pašu, savu labsajūtu un vēlmi ēdiena gatavošanu padarīt skaistu un interesantu.
Grāmata tapusi sadarbībā ar "SPI Distribution (Latvia)", "Jumava", "SKY" lielveikaliem.