Rekordgarās desas gatavošanā izmantos 85 kilogramus augstvērtīgu cūkgaļu un liellopu gaļu. Kopējais gaļas sastāvs desā būs 85%. 100 m garās desas pagatavošana četriem Rimi šefpavāriem ar pavāru Aikāgaršo jeb Normundu priekšgalā aizņems vismaz piecas stundas.
Mielošanos ar desu atklās atraktīvais Ēriks Loks. Desu skatītāju klātbūtnē mērīs Lokos, Knīpās un knauķos un pašmāju spēkavīros Raivjos Vidžos. Ar vācu kulinārijas tradīcijām un desas lomu tajās klātesošos iepazīstinās humoriste Jana Kalniņa, kura vairākus gadus studējusi Vācijā un iepazinusi šīs zemes sadzīvi un kultūru.
„Tēlaini izsakoties, desa kalpo kā tilts starp latviešu un vāciešu tradīcijām. Daudzas zināšanas par šo tautā iemīļoto pārtikas produktu esam pārņēmuši no vāciešiem, kuri ir lieli eksperti desu ražošanā. Neviens grilēšanas pasākums Latvijā un Vācijā neiztiek bez dažnedažādu veidu desām un desiņām. Ap grilu, kur tiek pagatavotas gardas pusdienas, vienmēr pulcējas radi un draugi un neizpaliek sarunas un joki. Manuprāt, tā ir feina un lustīga latviešu un vāciešu kopīga iezīme," ir paliecināta Jana Kalniņa.
Ar Baltijā garākās desas degustāciju atklās ikgadējo Spices Šopinga nakti, kas šogad veltīta Alpu valstu tradīcijām.
Publicitātes foto